Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Notre Dame, in flacari - Cum arata prima pagina a ziarelor lumii (Foto)

Marti, 16 Aprilie 2019, ora 12:16
8454 citiri
Notre Dame, in flacari - Cum arata prima pagina a ziarelor lumii (Foto)
Foto: Hepta.ro

Amploarea tragediei care a cuprins, luni, Parisul, dupa izbucnirea incendiului la catedrala Notre Dame, se poate observa pe primele pagini ale celor mai cunoscute publicatii internationale.

Focul care a cuprins constructia veche de 850 de ani, distrugand acoperisul si determinand prabusirea turlei in fata privitorilor ingroziti, este subiectul stirilor de pe primele pagini ale ziarelor, arata The Guardian.

Iata imagini din timpul incendiului izbucnit luni

La Croix, un ziar catolic, are pe prima pagina mesajul: "Le coeur en cendres" (Inima in cenusa).

Les Echos scrie despre "Tragedia Parisului", adaugand ca "focul violent" a "devastat" catedrala, ceea ce a dus la "o mare emotie la nivel mondial".

Titlul din Le Parisien este "Notre-Dame des Larmes" ("Maica Domnului in lacrimi").

Le Figaro scrie despre "Dezastrul" care s-a petrecut si despre cum "marturiile solidaritatii si tristetii au cuprins intreaga lume".

Titlul din Liberation este "Notre Drame" ("Tragedia noastra").

The Times noteaza despre "Batalia pentru a salva Notre Dame" si aminteste despre faptul ca expertii au avertizat despre riscul care plana asupra acestei capodopere.

Daily Mail face un joc de cuvinte transmitand ca "Noua secole de istorie au fost pierdute in teribilul infern".

Daily Telegraph prezinta o imagine dramatica a incendiului la asfintit, sub titlul "Parisul plange pentru iubita sa doamna", adaugand ca inima Parisului a fost distrusa de foc.

The Guardian relateaza despre faptul ca politia crede ca incendiul a izbucnit accidental si ca o posibila cauza ar avea legatura cu lucrarile de reabilitare.

The Sun titreaza: "Notre Doom" si pentru imagine a folosit momentul in care turnul s-a prabusit.

I scrie despre "Tragedia de la Notre Dame" si foloseste un citat din presedintele Emmanuel Macron care a spus ca "O parte din noi arde".

Financial Times include o fotografie din timpul incendiului si spune cum focul devastator a distrus catedrala Notre Dame.

Pentru Daily Express, stirea aceasta nu este povestea principala de pe prima pagina, dar prezinta imagini ale incendiului, notand despre o natiune care plange dupa ce infernul a inghitit Notre Dame.

Abia marti la amiaza focul care a distrus catedrala Notre Dame a fost stins.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#ziare Notre Dame incendiu, #Notre Dame incendiu, #primele pagini Notre Dame incendiu , #incendiu Notre Dame