Ziare.com

15.000 de oameni mor anual in India, in accidente feroviare

de Brandusa Stefanescu
Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 18:28

   

15.000 de oameni mor anual in India, in accidente feroviare
Ministerul Transporturilor din India a fost acuzat pentru faptul ca ignora "masacrul" care are loc anual pe sinele de cale ferata din India, in conditiile in care trenul reprezinta principalul mijloc de transport al populatiei.

Aproximativ 15.000 de oameni mor in fiecare an ca urmare a traversarii retelelor de cale ferata, mare parte a acesteia fiind mostenita din perioada coloniala. Sistemul feroviar este utilizat de catre 20 de milioane de oameni in fiecare zi, ceea ce face ca trenurile sa fie o prezenta constanta in mari parti din tara, noteaza CNN.

Conform raportului care acuza ministerul indian al transporturilor, cea mai mare parte din accidente se datoreaza tehnologiei invechite si lipsei de infrastructura.

Totodata, in raport se precizeaza ca nicio societate civilizata nu ar putea accepta un atare masacru pe sine de de cale ferata. 6000 dintre acestea se petrec doar in sistemul feroviar al orasului Mumbai. 1000 de oameni mor anual din cauza coliziunilor dintre trenuri.

Raportul recomanda o investitie e aproape 20 miliarde de dolari americani, in urmatorii 5 ani, care ar putea sa rezolve mare parte din problemele sistemului feroviar, micsorand considerabil numarul victimelor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 859 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor