India: Un nou caz de viol in grup - 6 arestati

Duminica, 13 Ianuarie 2013, ora 11:45
3668 citiri
India: Un nou caz de viol in grup - 6 arestati
Foto: dawn.com

Sase barbati au fost arestati in India, dupa ce au rapit o femeie dintr-un autobuz si au violat-o, in nordul tarii. In luna decembrie, o fapta similara a scos in strada zeci de mii de indieni, suparati de lipsa de reactie a autoritatilor fata de inmultirea violurilor.

"Sase barbati au fost retinuti sub acuzatia ca au violat o femeie de 28 de ani, dupa ce au dus-o cu forta intr-o locatie necunoscuta, in noaptea de 11 ianuarie", a declarat un reprezentant al politiei, citat de AFP.

Astfel de cazuri au devenit tot mai numeroase in India, iar zeci de mii de indieni au protestat violent in luna decembrie fata de lipsa de reactie a autoritatilor.

Moartea unei tinere batute si violate i-a scos pe indieni in strada

In seara de 16 decembrie, o studenta si prietenul sau, care calatoreau intr-un autobuz din capitala Indiei, New Delhi, au fost atacati de o banda formata din sase barbati, care au violat-o pe fata.

Atat ea cat si prietenul ei au fost batuti, iar fetei i-a fost introdusa in corp o bucata de fier, care i-a distrus organele interne. Amandoi au fost apoi dezbracati si aruncati din autobuz, arata rapoartele politiei. Tanara a murit ulterior la spital.

Cazul a socat intreaga tara si mii de persoane au iesit in strada si au cerut autoritatilor o mai mare protectie pentru femei si pedeapsa cu moartea pentru agresori. In prezent, cea mai grea pedeapsa pentru violatori este inchisoarea pe viata.

Femeile din India se confrunta zilnic cu forme de hartuire sexuala, de la fluieraturi si atingeri in transportul public pana la fapte violuri.

Victimele aleg sa taca, de multe ori, deoarece ajung sa fie acuzate ca i-au provocat pe barbati. Ele prefera sa nu faca plagere la politie, pentru a nu-si face familiile de rusine.

O.A.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#violuri India, #viol autobuz India, #proteste violuri India , #India