Avioanele britanice au survolat pentru prima data Irakul

Sambata, 27 Septembrie 2014, ora 21:59
2374 citiri
Avioanele britanice au survolat pentru prima data Irakul

Coalitia internationala condusa de SUA a continuat sambata loviturile aeriene impotriva tintelor gruparii jihadiste Statul Islamic (SI) in Irak si Siria, a anuntat Pentagonul, in aceeasi zi doua avioane britanice efectuand prima misiune in Irak dupa ce parlamentul de la Londra a autorizat vineri angajarea militara a Marii Britanie alaturi de aceasta coalitie.

Raidurile au fost executate de avioane americane, dar si de cele ale fortelor aeriene din Iordania, Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite. Au fost lovite sapte tinte in Siria, in timp ce in Irak s-au efectuat trei raiduri la sud-est de orasul Erbil, a precizat Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu si Asia Centrala (Centcom).

Marea Britanie, gata de razboi cu Statul Islamic - trimite avioane de lupta in Irak

In atacul asupra orasului kurd sirian Ain al-Arab, de unde 160.000 de locuitori au fugit din calea islamistilor radicali si s-au refugiat in Turcia, bombardamentul a avut ca rezultat avarierea unei cladiri a jihadistilor si a doua vehicule militare apartinand acestora. Tot in Siria au fost avariate un aeroport controlat de islamisti si una dintre bazele lor de antrenament, a detaliat Centcom.

In Irak principalele obiective distruse in raidurile de sambata au fost patru vehicule militare si o pozitie de lupta.

Coalitiei internationale s-a alaturat efectiv sambata si Marea Britanie, doua avioane Tornado ale fortelor aeriene britanice echipate cu rachete si bombe ghidate laser efectuand prima lor misiune in nordul Irakului. Aparatele au revenit in cursul dupa-amiezii la baza lor din Cipru. Ministerul britanic al Apararii a precizat ca avioanele nu au executat niciun atac.

Loviturile aeriene incepute in luna august impotriva pozitiilor gruparii SI in Irak au fost extinse de marti si la zonele din Siria controlate de aceasta grupare. Un responsabil american ce s-a exprimat vineri sub protectia anonimatului a declarat ca in prezent raidurile se desfasoara "aproape continuu".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Irakul raiduri Marea Britanie, #Marea Britanie bombardeaza Irakul , #Irak