Semnal de alarma de la UNICEF: In Bagdad se moare de sete!

Sambata, 22 Martie 2008, ora 08:59
1316 citiri
Semnal de alarma de la UNICEF: In Bagdad se moare de sete!

Potrivit unui raport UNICEF, realizat cu prilezul Zilei Internationale a Resurselor de Apa (22 martie), in Irak sursele de apa sunt putine, iar cele care exista sunt foarte deteriorate. Eforturile de a remedia retelele de apa au fost in zadar din cauza lipsei de personal autorizat, investitiilor scazute sau racordarilor ilegale. De aceea, mai putin de jumatate din populatia Bagdadului are acces la apa potabila, se arata in raport.

Lipsa retelelor de apa pune in pericol sanatatea populatiei, daca se tine seama de epidemia de holera care s-a declansat. Retelele rurale sunt cele mai grav afectate, iar cele urbane nu pot fi reparate. Potrivit reprezentantilor UNICEF, municipalitatea a incercat sa repare reteaua urbana, inca din 2005, dar incercarile au esuat din cauza starii de razboi care exista in zona. Astfel, populatia este privata de serviciile de apa potabila si canalizare, indispensabile in orice oras.

"Nu avem acces nici la spitale, nici la scoli, avem nevoie de drumuri asfaltate pentru ca cei mici sa se duca la scoala, dar, cea mai mare problema a noastra este...apa", a spus un cetatean din cartierul Sab'Qsoor, de la periferia Bagdadului.

Din anul 2003, reprezentantii UNICEF din Irak aduc populatiei apa potabila, dar cererea este din ce in ce mai mare. Anul acesta, 120.000 de familii au beneficiat de apa potabila din partea UNICEF, dar reprezentantul organizatiei din Irak a spus ca este nevoie de o solutie pe termen lung la aceasta problema.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce NU este bine să bei apă în timpul mesei
De ce NU este bine să bei apă în timpul mesei
Obiceiul de a servi un pahar cu apă sau oricare alt lichid în timpul mesei este dăunător digestiei și siluetei! Nutriționiștii atrag atenția că, dacă bem apa în timp ce mâncăm, ne...
Rusul din Top 10 ATP ajuns la 4 înfrângeri la rând a avut o criză de nervi nemaivăzută. Cum și-a distrus racheta VIDEO
Rusul din Top 10 ATP ajuns la 4 înfrângeri la rând a avut o criză de nervi nemaivăzută. Cum și-a distrus racheta VIDEO
Tenismenul rus Andrei Rublev (8 ATP) a făcut o criză de nervi după ce a suferit a patra înfrângere consecutivă în circuitul mondial. Andrei Rublev a fost eliminat în primul tur la...
#Irak, #criza, #apa, #Bagdad, #sete , #Irak