SUA se implica total in Irak: Ce planuri au cu armata

Miercuri, 10 Septembrie 2014, ora 22:21
4398 citiri
SUA se implica total in Irak: Ce planuri au cu armata
Foto: armylive.dodlive.mill

Secretarul de stat al SUA John Kerry a declarat miercuri ca armata irakiana va fi reconstruita ca parte a unei strategii globale care va fi dezvaluita in cateva ore de catre preseditele Barack Obama.

Armata Irakului "va fi reconstruita si antrenata pe baza mai multor strategii, nu numai cu ajutorul Statelor Unite, dar si al altor tari", a declarat Kerry in timpul unei vizite la Bagdad, potrivit France Presse, citata de The Daily Star.

Cu toate acestea e neclar cum se impaca reconstruirea armatei irakiene cu asertiunile repetate ale lui Kerry si ale altor oficiali americani ca trupele SUA nu se vor intoarce in Irak.

Armata irakiana, pentru inarmarea si antrenarea careia SUA au cheltuit miliarde de dolari in ultimii ani, s-a topit in fata ofensivei conduse de gruparea Statul Islamic, multi dintre militari abandonandu-si vehiculele si aruncandu-si uniformele in graba lor de a fugi.

Atat oficialii americani cat si cei irakieni au declarat, dupa retragerea din 2011 a trupelor americane, ca fortele armate ale Bagdadului erau capabile sa mentina securitatea pe plan intern.

Obama ar trebui sa bombardeze Irakul acum, afirma un cunoscut analist politic american

In mod evident, lucrurile nu au stat asa, acestea esuand in stoparea violentelor in ultimul an, pierzand controlul unui oras si parti din altul in ianuarie, si retragandu-se cand au dat piept cu militantii pe care ii depaseau mult din punct de vedere numeric.

Presedintele Obama ar urma sa anunte strategia sa pentru lupta cu insurgentii miercuri noaptea, si e de asteptat ca ii va pregati pe americani pentru o lunga lupta impotriva jihadistilor, in ciuda faptului ca mare parte din mandatul sau a fost dedicat evitarii implicarii SUA in Orientul Mijlociu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#SUA Kerry armata Irak, #Kerry armata irak reoganizata, #Kerry Obama reorganizare irakieni , #Irak