Trei americani, rapiti in Irak: Fortele de securitate au lansat cautari ample

Marti, 19 Ianuarie 2016, ora 07:32
1591 citiri
Trei americani, rapiti in Irak: Fortele de securitate au lansat cautari ample
Foto: Arhiva Ziare.com

Fortele de securitate irakiene au lansat cautari ample pentru a gasi trei americani rapiti intr-un apartament din Bagdad, capitala Irakului, unde ultima rapire a unui occidental a avut loc in urma cu mai multi ani.

In timp ce nu exista informatii disponibile cu privire la soarta sau identitatea lor, un purtator de cuvant al securitatii irakiene a declarat ca americanii "au fost rapiti intr-un apartament suspect din cartierul Doura", AFP.

Folosirea termenului "suspect" face aluzie la un loc de prostitutie.

Un colonel de politie care s-a exprimat cu conditia anonimatului a explicat ca traducatorul irakian care lucreaza pentru cei trei americani i-a invitat "sa bea in compania unor femei" intr-un apartament din Doura.

Apoi, membri ai unei militii au atacat apartamentul si i-au rapit, a spus el. Fortele de securitate nu i-au mai gasit pe americani in cartierul Doura, potrivit acestui colonel de politie.

Trei americani, rapiti in Irak: Cautau bautura si femei

Rapirea a avut loc duminica, potrivit colonelului si sefului parlamentului irakian Salim Al-Juburi, dar mass-media afirma ca a avut loc inainte.

Locurile de prostitutie si magazinele de alcool sunt de multe ori tinta atacurilor fortelor paramilitare siite formate din militii, care joaca acum un rol major in lupta impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic in Irak, aminteste France Presse.

"Rapirea celor trei americani ieri (duminica - n.red.) si inaintea lor a unor qatarioti reflecta multiplicarea operatiunilor bandelor organizate in Irak", a declarat Juburi, condamnand rapirea americanilor.

Departamentul de Stat de la Washington a anuntat, duminica, disparitia americanilor in Irak, fara a oferi detalii suplimentare, in special daca este vorba despre militari sau civili ce lucreaza pentru imensa ambasada a SUA la Bagdad.

Ultima rapire cunoscuta a unui occidental a avut loc in ianuarie 2010.

Un american de origine irakiana, Issa T. Salomi, a fost atunci dat disparut la Bagdad inainte de a fi eliberat de puternicul grup siit Asaib Ahl al-Haq, care este astazi unul dintre principalele grupuri de forte paramilitare siite.

Alte rapiri de irakieni, turci sau arabi au avut loc in ultimii ani. Irakienii sunt rapiti mai ales pentru rascumparari sau reglari de conturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#americani rapiti Irak, #trei americani rapiti Irak, #americani rapiti Bagdad , #Irak