Ahmadinejad: Iranul e prea puternic, n-o sa ne atace nimeni

Luni, 19 Aprilie 2010, ora 14:41
1901 citiri
Ahmadinejad: Iranul e prea puternic, n-o sa ne atace nimeni
Foto: Haaretz

Presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, sustine ca tara sa e prea puternica si are o armata bine pregatita, iar oricine s-ar gandi sa o atace ar fi nesabuit.

"Armata Iranului este prea puternica, niciun dusman nu se poate gandi sa invadeze teritoriul iranian", a spus liderul iranian, intr-unul din discursurile sale, potrivit CNN.

"Bineinteles, Iranul este prieten si frate cu natiunile independente si doreste pace, progres si securitate pentru toate tarile", a adaugat presedintele.

Ahmadinejad a facut declaratiile in cadrul unei parade militare anuale, care a inclus si modele ale rachetelor cu raza medie si lunga, printre care si rachetele Shahab 3.

Discursul presedintelui iranian la adresa statelor occidentale a devenit mai dur, dupa ce saptamana trecuta, Iranul nu a fost invitat la summit-ul privind problema armelor nucleare.

Ahmadinejad a reiterat faptul ca programul nuclear al tarii sale se refera strict la productia de energie nucleara, si nu la arme.

"Una din cele mai mari tradari ale celor care detin arme nucleare este sa puna semnul egal intre arme nucleare si energie nucleara. Modul in care se produc aceste arme este diferit de producerea energiei nucleare, iar ei stiu aceste lucruri foarte bine, insa vorbesc despre aceste lucruri monopolizand", a spus Ahmadinejad, care a organizat saptamana trecuta propriul sau summit la Teheran, pe tema energiei nucleare.

NATO invita Rusia sa participe la scutul antiracheta din Europa

Recent, declaratiile venite din partea oficialilor americani arata ca SUA tintesc catre realizarea unui sistem defensiv antiracheta in toate statele europene, la care sa participe si Rusia, ingrijorata de acest proiect. Potrivit unui general american, Iranul ar fi capabil, in cel mult cinci ani, sa produca arme nucleare.

Scutul antiracheta, amplasat in toate tarile europene din NATO, pana in 2018

L.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum a fost pedepsit un fotbalist de națională din Iran pentru că a îmbrățișat o femeie VIDEO
Cum a fost pedepsit un fotbalist de națională din Iran pentru că a îmbrățișat o femeie VIDEO
Portarul internaţional Hossein Hosseini a fost suspendat timp de un meci de către Federaţia Iraniană de Fotbal pentru că a luat în braţe o suporteriţă în timpul unui meci din campionat,...
Israelul și Iranul fac ca pericolul unui război total în Orientul Mijlociu să fie mai ridicat ca niciodată
Israelul și Iranul fac ca pericolul unui război total în Orientul Mijlociu să fie mai ridicat ca niciodată
Pericolul unui război major în Orientul Mijlociu este în prezent mai mare ca niciodată, scrie Der Spiegel. Și riscul rămâne la fel de mare acum că Israelul a răspuns, vineri, cu o...
#Iran, #Ahmadinejad, #Mahmoud Ahmadinejad, #Iran puternic, #atac Iran , #Iran