Alegeri prezidentiale in Iran: 19 sectii de vot in SUA

Vineri, 14 Iunie 2013, ora 09:30
725 citiri
Alegeri prezidentiale in Iran: 19 sectii de vot in SUA
Foto: The New York Times

Autoritatile iraniene vor deschide sectii de vot in 19 orase americane, pentru iranienii stabiliti in Statele Unite.

Potrivit legislatiei americane, regimul iranian nu are dreptul sa desfasoare activitati oficiale in afara razei de 25 de mile (aproximativ 40 de kilometri) in jurul misiunii sale permanente la Natiunile Unite (New York) si in afara razei de 12 mile (aproximativ 20 de kilometri) in jurul ambasadei Pakistanului din Washington, relateaza Fox News.

Legaturile diplomatice dintre SUA si Iran au fost intrerupte in urma cu peste 30 de ani.

Potrivit site-ului oficial al alegerilor prezidentiale, sase sectii de vot iraniene vor fi deschise in California, doua in Texas, doua in Washington, doua in New York, precum si cate una in Tampa, Philadelphia, Nashville, Chicago, Oklahoma, Minneapolis si Milwaukee.

"Regimului de la Teheran nu-i pasa de votul iranienilor americani, dar vrea sa aiba macar de alegeri o influenta in Statele Unite", este de parere Roozbeh Farahanipour, activist in Los Angeles.

Regimul de la Teheran are 290 de sectii de vot in 96 de state, a anuntat, marti, purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, Abbas Araqchi.

Iranul isi alege vineri presedintele dupa o campanie controlata de putere, care pune capat erei Ahmadinejad, marcata de opt ani de confruntare cu Occidentul asupra dosarului nuclear si de sanctiunile care au plonjat tara intr-o criza economica

Primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din Iran are loc vineri, iar favorit pare a fi candidatul moderat Hassan Rohani.

Previziunile electorale, ca si sondajele, nu sunt foarte exacte in Iran, iar rezultatul ramane imprevizibil. In lipsa unui castigator cu 50% + 1 din voturi, un al doilea tur de scrutin se va desfasura pe 21 iunie

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#alegeri prezidentiale Iran, #sectii vot Iran America, #alegeri prezidentiale Iran sectii , #Iran