Cameramani amatori din Iran, spanzurati din cauza filmarii protestelor

Marti, 25 Ianuarie 2011, ora 23:42
3708 citiri

Doi barbati iranieni, care au filmat scene din protestele anti-prezidentiale din 2009, au fost spanzurati.

Jafar Kazemi si Mohammad Ali Hajaghaei au fost acuzati de procurorii iranieni ca au filmat si au fotografiat protestele violente si le-au distribuit prin internet, in special pe site-ul You Tube, informeaza Big News Network.

Acestia au mai fost acuzati de intonarea de sloganuri pentru sustinerea organizatiei People's Mujahideen of Iran (PMOI), un partid politic exilat de pe esichierul politic.

Acest grup politic este considerat terorist de catre Teheran si acuzat ca opereaza cu ajutorul fortelor de securitate occidentale, cu toate ca se afla si pe lista organizatiilor interzise de Washington, din cauza actelor violente din trecut.

PMOI a considerat executiile drept "acte de barbarie".

Aproximativ 80 de persoane au fost condamnate la 15 ani de inchisoare pentru implicarea lor in proteste, iar cei care au fost surprinsi filmand sau fotografiind s-au ales cu pedepse mai grele.

Cel putin 4 oameni au fost condamnati la moarte din cauza protestelor anti-prezidentiale.

In timpul alegerilor generale din Iran au avut loc cele mai ample proteste din istoria recenta a tarii. Protestatarii nu au fost multumiti cu rezultatele scrutinului, care a fost castigat tot de fosta putere.

Cativa oameni au fost ucisi si zeci au fost raniti in confruntarile pe care comunitatea internationala le-a clasificat drept o "disproportionata utilizare a fortei".

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Iran cameramani spanzurati, #proteste Iran, #filmat proteste Iran , #Iran
Comentarii