Fostul sef Mossad tulbura apele in Israel: Tara va fi paralizata daca atacam Iranul

Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 08:10
3698 citiri
Fostul sef Mossad tulbura apele in Israel: Tara va fi paralizata daca atacam Iranul
arhiva

Iminenta unui atac israelian asupra Iranului pare tot mai veridica. Ministrul Apararii din Israel, Ehud Barak, deja a calculat ca, daca toti israelienii vor folosi adaposturile antiaeriene, numarul victimelor nu va fi mai mare de 500.

Optiunea razboiului nu este pe placul unui om care candva indeplinea un rol cheie in cadrul statului evreu. Meir Dagan, fost sef al serviciului de informatii, Mossad, si-a expus public optiunile, fiind impotriva unei lovituri militare asupra punctelor nucleare iraniene. Nu este prima data cand Dagan face astfel de declaratii, in vara sustinand ca un atac asupra Iranului i se pare o idee stupida.

Cu aceste declaratii el se distanteaza astfel de premierul Netanyahu si ministrul Apararii, Ehud Barak, care, in urma cu o luna, anuntau ca o lovitura armata asupra Iranului ramane o optiune de luat in seama, tinand cont de programul nuclear al republicii islamice.

Intr-un interviu pentru Canalul 2 al televiziunii publice israeliene, fostul director al Mossad a declarat: "nici premierul, nici ministrul Apararii, nici macar cel de Finante, pe care ii respect foarte mult, nu ma vor impiedica sa-mi expun punctul de vedere. Nu traim intr-o republica nedemocratica, iar intr-un stat democratic fiecare are dreptul la opinie".

Atat timp cat a condus Mossad, Dagan s-a abtinut sa faca comentarii pe aceasta tema. Dupa ce, la inceputul acestui an, Dagan s-a pensionat, acesta nu a pregetat sa repete anumite pareri care, conform premierului Netanyahu, nu ar trebui spuse de un fost sef al serviciilor secrete. Meir Dagan avertizeaza ca pentru Israel este periculos sa bombardeze punctele nucleare iraniene:

"Cred ca Israelul se va pierde intr-un razboi regional. Intrebarea e ce se va intampla a doua zi si care va fi pretul pe care va trebui sa-l platim. Pagubele vor fi atata de mari incat in Israel viata sociala va fi paralizata, iar numarul victimelor colaterale va fi extrem de mare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Posibil atac israelian asupra unor ținte din Iran
Posibil atac israelian asupra unor ținte din Iran
Explozii au fost auzite, în această dimineață, în apropierea unui aeroport din orașul Isfahan, situat în centrul Iranului. Agenția de presă iraniană de stat IRNA și alte surse locale...
Ce se știe despre atacul Israelului asupra Iranului. Cât de aproape au fost loviturile de siturile nucleare
Ce se știe despre atacul Israelului asupra Iranului. Cât de aproape au fost loviturile de siturile nucleare
Israelul a desfăşurat vineri, 19 aprilie, o operaţiune militară de represalii împotriva Iranului, pe fondul tensiunilor tot mai mari din Orientul Mijlociu care ameninţă să împingă...
#sef Mossad, #Ehud Barak, #Netanyahu Israel, #Iran, #Israel atac Iran, #meir dagan , #Iran