Franta vrea sanctiuni financiare asupra Iranului

Marti, 03 Ianuarie 2012, ora 21:20
1076 citiri
Franta vrea sanctiuni financiare asupra Iranului
Foto:hpnhaiti.com

Franta este convinsa ca Iranul dezvolta arme nucleare si crede ca ar trebui impuse sanctiuni financiare mai stricte acestei tari, a declarat ministrul de Externe Alain Juppe.

Juppe a indemnat tarile din Uniunea Europeana sa urmeze exemplul Statelor Unite si sa inghete orice relatie cu Banca Centrala Iraniana, precum si sa impuna un embargo pe exporturile de petrol, informeaza BBC.

Iranul a respins amenintarile cu aceste sanctiuni. Marti, oficialitatile au negat ca scaderea record a monedei nationale este cauzata de masurile punitive aplicate de Statele Unite.

Iranul a negat, de asemenea, acuzatiile aduse de catre lumea occidentala, cum ca ar incerca sa dezvolte arme nucleare.

Teheranul spune ca programul sau este pasnic, argumentand ca are nevoie de tehnologie nuclerea pentru a-si onora cererea interna de energie.

In luna noiembrie, Statele Unite, Canada si Marea Britanie au anuntat noi sanctiuni impotriva Iranului dupa ce Agentia Internationala pentru Energie Atomica a prezentat un raport in care se mentiona ca Iranul face teste pentru "dezvoltarea unui dispozitiv nuclear".

Insa Iranul nu a fost parat Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite deoarece Rusia si China s-au opus acestui lucru.

"Iranul incearca sa dezvolte arme nuclear, nu am nici o indoiala", a declarat Juppe.

"Ultimul raport al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica este destul de explicit, in acest sens", a continuat ministrul, afirmand ca Franta vrea sanctiuni mai dure impotriva Iranului.

Consiliul de Securitate a aprobat deja patru seturi de sanctiuni impotriva Iranului, pentru ca refuza sa opreasca procesul de imbogatire a uraniului.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Franta sanctiuni financiare Iran, #Iran program nuclear sanctiu, #embargou petrol Iran , #Iran