Golful fierbe: Iranul scoate fortele navale, aliatii executa exercitii militare

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 07:49
4929 citiri
Golful fierbe: Iranul scoate fortele navale, aliatii executa exercitii militare

Situatia din Golful Persic devine extrem de complicata. Iranul a trimis marti un submarin si un distrugator in Golf din portul Bandar Abbas, in acelasi timp cu navele Statelor Unite si ale aliatilor, care executa exercitii militare in aceeasi zona.

Teheranul a amenintat in repetate randuri ca va inchide Stramtoarea Ormuz, o ruta de transport pentru exporturile de petrol din regiunea Golfului, in cazul in care facilitatile nucleare iraniene vor fi atacate de catre Israel, scrie Reuters.

Statele Unite, Marea Britanie, Franta si un numar de state din Orientul Mijlociu efectueaza in aceasta saptamana exercitii navale, concentrandu-se pe operatiuni de deminare, situatie care ar putea aparea in cazul unor actiuni ale Teheranului sau ale altor grupuri de gherila.

Iranul a scos in larg un submarin Tareq-901 si un distrugator Sahand, care au fost lansate la apa din ordinul ayatolahului Ali Khamenei, potrivit agentiei de stiri IRNA.

In cealalta parte a Iranului, Khamenei a vizitat orasul Nowshahr, pentru a vedea navele proprii. "Fortele armate trebuie sa-si creasca posibilitatile astfel incat nimeni sa nu poata sa atace tara si poporul iranian", a spus Khamenei comandantilor militari.

Submarinele din clasa Tareq au fost initial construite in Rusia la inceputul anilor '90.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat duminica ca Teheranul este foarte aproape de a construi bomba nucleara, alimentand speculatiile despre un posibil atac al Israelului impotriva tarii islamice.

"Acest exercitiu este unul defensiv si noi nu cream nicio amenintare", a spus Mohammad Ali Jafari, comandantul Garzii Revolutionare Islamice.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Iranul scoate navele Golf, #Iran exercitii militare Golf, #SUA aliati exercitii Golf, #conflict israel iran , #Iran