Iranul a doborat un avion american fara pilot

Duminica, 04 Decembrie 2011, ora 18:25
9686 citiri
Iranul a doborat un avion american fara pilot
Foto: theatlanticwire.com

Iranul a doborat o drona americana de recunoastere (avion militar fara pilot - n.red.), duminica, in estul tarii, anunta televiziunea de stat iraniana.

Este vorba de o drona americana RQ-170, au declarat surse militare, pentru televiziunea de stat iraniana, citata de Sky News.

Conform Press TV, autoritatile de la Teheran sustin ca drona fara echipaj uman la bord a suferit "daune minore".

Occidentul se pregateste de razboi? Vezi ce ambasade se inchid in Iran

Acest tip de drona face un tip de recunoastere la mica altitudine. Conform agentiei de presa Fars, Iranul a anuntat ca va continua sa raspunda in mod similar daca si alte drone vor viola spatiul aerian al tarii. Surse din armata iraniana au transmis ca raspunsul Teheranului la incalcarea spatiului aerian de catre drone nu se va limita la granitele iraniene, fara a aduce insa mai multe lamuriri.

Forte NATO au declarat duminica seara ca drona zbura pe deasupra Afganistanului cand a fost doborata, relateaza Reuters. In plus, conform CBS, la sfarsitul saptamanii trecute SUA a pierdut controlul asupra unui astfel de aparat deasupa vestului Afganistanului, existand posibilitatea ca tocmai acesta sa fi fost deoborat de Iran.

Drona de recunoastere RQ-170 Sentinel

Armata americana nu a comentat pana acum pe marginea acestui subiect.

Si in iulie oficialii iranieni au afirmat ca doborasera o drona americana, deasupra orasului Qom, in apropierea unei facilitati nucleare.

Un general chinez ameninta cu "Al Treilea Razboi Mondial" pentru protejarea Iranului (Video)

Incidentul de duminica vine in contextul in care SUA si Iran se afla in conflict din cauza programului nuclear al Teheranului. In timp ce Iranul sustine ca ambitiile sale sunt pacifiste, SUA si Uniunea Europeana au decis sa inaspreasca sanctiunile catre Teheran.

China se pregateste de Al Treilea Razboi Mondial, pentru a apara Iranul

Tensiunile dintre Iran si Vest s-au intensificat si dupa ce Ambasada britanica la Teheran a fost atacata de studenti iranieni, in replica la sanctiunile impuse tarii lor.

De altfel, Iranul a transmis ca orice incercare a Occidentului de a bloca exporturile de petrol va face ca pretul pe baril sa se dubleze, ajungand la 250 de dolari.

Iranul a primit 56 de miliarde de dolari numai in primele sapte luni ale lui 2011 de pe urma exportului de titei, fiind al treilea cel mai mare exportator, dependent de veniturile venite din acest tip de comert.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#drona americana doborata Iran, #Iran doboara drona americana, #conflict SUA Iran, #tensiuni Iran SUA , #Iran