Iranul anunta ca nu va ceda, chiar daca va fi bombardat

Vineri, 24 Mai 2019, ora 09:09
5057 citiri
Iranul anunta ca nu va ceda, chiar daca va fi bombardat
Foto: Arhiva Hepta.ro

Iranul nu va ceda presiunilor americane si nu va renunta niciodata la obiectivele sale, chiar daca va fi bombardat, a dat asigurari, joi, presedintele Hassan Rohani.

"Trebuie sa rezistam, pentru ca inamicii nostri sa stie ca, chiar daca ne bombardeaza pamantul, iar copiii nostri cad martiri, sunt raniti sau arestati, noi nu vom renunta la obiectivele noastre de independenta si la mandria noastra", a declarat presedintele iranian in cursul unei ceremonii, cu ocazia comemorarii victimelor Razboiului dintre Iran si Irak, anunta Reuters, citand agentia de presa Irna.

Donald Trump a amenintat, duminica, republica islamica cu distrugerea.

Statele Unite au trimis intariri militare in Golful Persic, evocand "amenintari" iraniene.

In acelasi timp, Statele Unite intentioneaza sa trimita trupe suplimentare in Orientul Mijlociu, pentru a asigura securitatea trupelor deja desfasurate in regiune, a confirmat seful Pentagonului, Patrick Shanahan, relateaza AFP, dupa ce miercuri, doi oficiali americani au declarat sub protectia anonimatului ca Pentagonul analizeaza o cerere militara de trimitere a 5.000 de trupe suplimentare in zona fierbinte a Orientului Mijlociu, pe fondul cresterii tensiunilor cu Iranul.

"Lucrul la care ne gandim este: oare exista un lucru pe care-l putem face pentru a imbunatati securitatea fortelor noastre in Orientul Mijlociu?", a declarat presei Patrick Shanahan.

"Acest lucru ar putea include trimiterea unor trupe suplimentare", a continuat el.

Tensiunile dintre Iran si Statele Unite s-au amplificat dupa ce presedintele american a retras, anul trecut, Statele Unite din acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul in anul 2015. In plus, SUA au impus tot mai multe sanctiuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Hassan Rohani Iran SUA, #Iran bombardare SUA , #Iran