Iranul spune ca doreste pacea: Arabia Saudita sa spuna daca va continua sa sustina teroristii

Sambata, 09 Ianuarie 2016, ora 08:29
2731 citiri
Iranul spune ca doreste pacea: Arabia Saudita sa spuna daca va continua sa sustina teroristii
Foto: Captura Youtube/HappyIranMedia

Ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, a afirmat vineri, intr-o scrisoare adresata secretarului general al ONU, ca Teheranul nu doreste exacerbarea tensiunilor cu vecinii sai.

"Nu avem niciun interes sau dorinta de a vedea o escaladare a tensiunii in vecinatatea noastra", a subliniat Mohammad Javad Zarif (foto) in aceasta scrisoare trimisa lui Ban Ki-moon caruia Iranul i-a solicitat sa o transmita, de asemenea, Consiliului de Securitate si Adunarii Generale.

Iranul acuza ca Arabia Saudita a bombardat zone adiacente ambasadei sale din Yemen

"Trebuie sa fim uniti in fata amenintarilor pe care extremistii continua sa le reprezinte pentru noi toti", a scris seful diplomatiei iraniene.

Aceasta a invitat Riadul "sa faca o alegere esentiala: sa continue sa sustina teroristii extremisti si sa intretina ura sectara sau sa opteze pentru relatii de buna vecinatate si sa joace un rol constructiv in favoarea stabilitatii regionale".

"Speram ca Arabia Saudita va putea fi convinsa sa asculte vocea ratiunii", mai scrie in scrisoare.

Iranul interzice toate produsele provenind din Arabia Saudita

Mohammad Javad Zarif a enumerat numeroasele momente tensionate intre Teheran si Riad, acuzand in special "bombardierele saudite care au lovit localuri diplomatice iraniene in Yemen" in aprilie si septembrie 2015 si la 7 ianuarie.

In opinia demnitarului iranian, Arabia Saudita depune eforturi sa saboteze acordul nuclear semnat in iulie de Teheran cu marile puteri, "sprijina teroristi extremisti in Siria", "maltrateaza pelerini iranieni" si desfasoara in Yemen "o campanie aeriana irationala avand ca tinta populatia".

Riadul a intrerupt relatiile diplomatice cu Republica Islamica dupa o serie de atacuri asupra misiunilor sale diplomatice in Iran.

Conflictul Arabia Saudita - Iran: Cu cine tin statele lumii si cine este mediatorul

Bahreinul si Sudanul s-au alaturat Arabiei Saudite, in timp ce Emiratele Arabe Unite si-au redus relatiile diplomatice, iar Kuweitul si-a rechemat ambasadorul din Iran.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Iran pace Arabia Saudita, #Iran razboi Arabia Saudita, #Iran Arabia Saudita sustinere teroristi , #Iran