Israelul seamana panica in SUA - Iranul ar putea ataca cladirile evreiesti

Sambata, 04 Februarie 2012, ora 15:52
5146 citiri
Israelul seamana panica in SUA - Iranul ar putea ataca cladirile evreiesti
Foto: ABC News

Cladirile israeliene din Statele Unite ar putea fi atacate de catre Iran, guvernul de la Ierusalim marind nivelul de alerta terorista asupra ambasadelor, consulatelor si sinagogilor de pe teritoriul american.

Potrivit unor documente ale serviciilor secrete americane, publicate de ABC News, Iranul ar pune la cale atentate asupra cladirilor evreiesti din Statele Unite.

"Potrivit informatiilor oferite de serviciile secrete, amenintarile asupra cladirilor locuite sau frecventate de israelieni din Statele Unite au crescut", se afirma in document, care mai precizeaza ca, din punct de vedere al securitatii, cladirile isrealiene sunt impartite in doua categorii.

Prima, cu nivel crescut de securitate, este formata din ambasade si consulate, iar a doua categorie, cu nivel de alerta mai scazut, este formata din sinagogi, scoli si centre ale comunitatii evreiesti din strainatate.

In 1994, reaminteste postul american de televiziune, un atac terorist asupra centrului cultural israelian din Buenos Aires a provocat moartea a 85 de persoane.

Seful Shin Bet, serviciul secret al Israelului, a declarat, in fata unei audiente de specialitate, la care presa nu a avut acces, ca Iranul incearca sa loveasca tinte israeliene pentru ca este convins ca recentele atacuri asupra cercetatorilor din domeniul nuclear au fost "opera" Israelului.

Yoram Cohen a afirmat ca Garzile Revolutionare din Iran, banuite ca ar fi pus la cale complotul impotriva ambasadorului saudit din SUA, anul trecut, urmareste atacarea tintelor israeliene din strainatate, inclusiv pe cele de pe continentul american.

Pe de alta parte, oficialii americani monitorizeaza cu interes sporit, in ultimele saptamani, activitatea comunitatilor evreiesti din New York, Los Angeles si Philadelphia, anuntand autoritatile locale sa ia masuri speciale de securitate.

Iranul va fi atacat de Israel in primavara? Leon Panetta este ingrijorat

"Atunci cand apar astfel de informatii, este necesar sa fim mai vigilenti decat de obicei", a declarat un oficial federal pentru ABC News.

"In ultimele saptamani, riscul de atentate asupra cladirilor evreiesti din strainatate a crescut", se mai afirma in documentul citat de postul american de televiziune.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#atentate Iran SUA, #cladiri Israel America, #alerta terorista SUA , #Iran