Ziare.com

John Kerry avertizeaza Iranul: Negocierile privind programul nuclear nu vor dura la infinit

de Ovidiu Albu
Duminica, 07 Aprilie 2013, ora 23:00

   

John Kerry avertizeaza Iranul: Negocierile privind programul nuclear nu vor dura la infinit
Secretarul de Stat al SUA, John Kerry, a avertizat Iranul ca discutiile privind programul sau nucler nu pot dura la infinit. O noua runda de negocieri cu Iranul s-a soldat fara vreun progres.

"Acestea (negocierile -n.r.) nu sunt un proces interminabil", a spus Kerry la sosirea in Istanbul. Capitala Turciei este startul unei calatorii diplomatice de zece zile, destinate problemei iraniene, in tari din Orientul Mijlociu, Europa si Asia. Marile puteri au esuat sa faca vreun progres in urma discutiilor cu Iranul care au avut loc vineri si sambata la Alma Ata in Kazahstan.

Negocieri pe bombe atomice: Marile puteri vor un "raspuns concret" de la Iran

John Kerry a spus ca presedintele Obama este decis sa continue procesul diplomatic cu Iranul in ciuda alegerilor programate in iunie in aceasta tara, care vor complica discutiile.

"Diplomatia este o misiune dificila, o misiune care necesita rabdare", a adaugat Kerry, citat de BBC.

Negocierile de la Alma Ata s-au incheiat fara a se stabili un nou calendar. Marile puteri suspecteaza ca Oranul intentioneaza sa produca arme atomice. Negocierile se poarta intre Teheran, de o parte, si asa numitul grup P 5+1, in care se afla cei cinci membri permanenti ai Consiliului de Securitate al ONU (Statele Unite, Rusia, China, Marea Britanie si Franta) la care se adauga si Germania.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 325 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor