Un sat plin de femei - De ce au fost executati toti barbatii

Vineri, 26 Februarie 2016, ora 22:45
19543 citiri
Un sat plin de femei - De ce au fost executati toti barbatii
Foto: Pixabay

Intreaga populatie masculina dintr-un sat iranian a fost executata pentru infractiuni ce tin de droguri, au anuntat oficialii din aceasta tara.

Satul din sudul Iranului e lipsit in prezent complet de barbati, a declarat un oficial, intr-un interviu oferit agentiei Mehr, fara a spune insa daca executiile au avut loc recent, toate deodata, sau de-a lungul timpului, informeaza The Guardian.

Mai mult, potrivit oficialului, si copiii acestora sunt practic condamnati, fiind foarte probabil sa devina traficanti de droguri, pentru ca vor, pe de o parte, sa se razbune, iar pe de alta sa aduca bani familiilor lor. Practic, familiile ramase, formate din femei si copii, sunt lipsite de aparare, a mai spus oficialul.

Conform Amnesty International, Iranul ramane una dintre tarile cu cele mai multe executii, aflata pe locul doi dupa China. In 2014, cel putin 753 de oameni au fost spanzurati in Iran, jumatate dintre acestia pentru infractiuni legate de droguri. Iar in 2015 lucrurile stau si mai rau, numai in prima jumatate a anului fiind executate aproape 700 de persoane.

Adesea, executiile au loc dupa ce suspectii au fost torturati pentru a recunoaste fapta, avand parte de procese nedrepte sau nebeneficiind de un proces, explica Maya Foa, din partea unui grup care militeaza pentru scoaterea in afara legii a pedepsei cu moartea. Mai mult, sunt executati chiar si cei care nu au devenit majori. Astfel, in perioada 2005 - 2015, au fost executati 73 de minori, mai arata Amnesty International.

ONU a cerut recent oprirea finantarii razboiului Iranului cu narcoticele, pana cand Teheranul nu va scoate in afara legii executiile care au la baza aceasta infractiune.

Totusi, ONU a pus la dispozitia Iranului, numai anul acesta, 20 de milioane de dolari pentru derularea unor programe care sa stopeze traficul de droguri.

Sistan si Baluchestan, regiunea unde se afla satul ramas fara barbati, este in zona cea mai nedezvoltata din Iran, cu populatia cea mai saraca, cu o rata mare de mortalitate a nou-nascutilor si copiilor, cu cea mai mica speranta de viata si cu incidenta cea mai mare a analfabetilor.

Presedintele Iranului, primit de Papa Francisc - cum au fost ascunse statuile infatisand nuduri din Roma

Iranul este vecin cu Afganistanul, unul dintre cei mai mari producatori de droguri la nivel mondial.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#sat ramas fara barbati executati, #toti barbati sat Iran executati droguri, #pedeapsa moarte Iran droguri , #Iran