Arme vs. instrumente muzicale: Eroul cu o chitara care a reusit sa opreasca o serie de atacuri

Miercuri, 09 Martie 2016, ora 21:37
4716 citiri
Arme vs. instrumente muzicale: Eroul cu o chitara care a reusit sa opreasca o serie de atacuri
Foto: Go Fund me

Un tanar de 26 de ani statea linistit pe o banca de pe faleza din Tel Aviv, marti seara, si canta la chitara, cand a fost atacat cu un cutit. Israelianul nu a stat mult pe ganduri si si-a folosit chitara pentru a se apara de atacul unui palestinian.

Agresorul, Bashar Masalha, omorase un turist american si ranise alte cateva persoane. Intr-un gest eroic, tanarul chitarist, Yishay Montgomery, a reusit sa-l opreasca pe atacator, pe care l-a lovit cu o chitara in cap. Ulterior, acesta a fost ucis de politie, scrie Daily Mail.

"A sarit pe banca si a incercat sa ma injunghie cu cutitul. Am luat chitara si l-am lovit cu ea in cap", a povestit Montgomery. Agresorul a fugit apoi, insa nu a ajuns departe, fiind in cele din urma impuscat de politie.

Atentat la Tel Aviv: Un roman a fost ranit - mesajul lui Klaus Iohannis, aflat in Israel

Liderul opozitiei israeliene Isaac Herzog s-a intalnit cu Yishay Montgomery, in varsta de 26 de ani, miercuri dimineata la Tel Aviv. L-a numit pe tanar "eroul cu chitara", iar fotografiile care il infatiseaza langa instrumentul gaurit au facut inconjorul retelelor sociale. Ba, mai mult, oamenii au strans bani pentru a-l ajuta pe Yishay Montgomery sa-si cumpere un nou instrument. Deja s-au strans peste 4.000 de dolari.

Un mort si zece raniti

Un turist american a fost ucis si 10 persoane au fost ranite, in atacul care a avut loc marti seara. Atacatorul era inarmat cu un cutit si si-a injunghiat victimele. Americanul ucis era un absolvent de facultate, in varsta de 29 de ani.

Serviciile medicale de urgenta israeliene au confirmat ca cinci victime sunt in stare grava, patru au rani mai putin grave, iar una a fost ranita usor.

Printre victimele atacului se numara si doi cetateni rusi. Incidentul a avut loc in Jaffa, in sudul Tel Avivului.

Atacatorul si-a injunghiat victimele in trei locuri diferite din oras, iar toata intamplarea a durat 20 de minute. In cele din urma, a fost impuscat mortal de politisti, fiind identificat apoi in persoana unui tanar de 21 de ani din tabara de refugiati palestiniana din Qalqilya, West Bank.

Atac armat la Ierusalim, in timpul vizitei lui Iohannis: Trei victime

Tot marti seara, au mai avut loc atacuri la Ierusalim si in Petah Tikva, o suburbie a capitalei Israelului, unde de asemenea o persoana a fost injunghiata.

In Ierusalim, un atacator a fost impuscat de fortele de ordine, dupa ce acesta a deschis focul si a ranit doua persoane. Incidentele au avut loc in contextul in care la Ierusalim se afla in vizita oficiala Klaus Iohannis, iar la Tel Aviv vicepresedintele american Joe Biden.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#poveste erou chitara, #atac Israel erou , #Israel