Avertisment in Congresul SUA: Iranul, la concurenta cu Statul Islamic. O amenintare pentru lume

Marti, 03 Martie 2015, ora 19:53
3575 citiri
Avertisment in Congresul SUA: Iranul, la concurenta cu Statul Islamic. O amenintare pentru lume
Foto: hepta.ro

Iranul concureaza cu grupul terorist Stat Islamic pentru dominarea Orientului Mijlociu, iar un regim islamist care ar avea arme nucleare ar fi cea mai mare amenintare la adresa Israelului si a intregii lumi, a avertizat premierul israelian, Benjamin Netanyahu, in Congresul SUA.

"Persanii au incercat sa distruga poporul israelian acum 2.500 de ani. In prezent, Iranul incearca sa distruga Israelul. Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, raspandeste ura folosindu-se de cea mai noua tehnologie, cea nucleara, in scopul distrugerii Israelului", a spus Netanyahu.

Premierul israelian a adaugat: "Reprezentantul terorist al Iranului, Hassan Nasrallah - liderul miscarii Hezbollah -, ameninta Israelul cu distrugerea".

"Regimul iranian este chiar mai periculos decat cel nazist, fiind o amenintare pentru pacea intregii lumi. Iranul concureaza cu grupul terorist Stat Islamic pentru dominarea Orientului Mijlociu. Cel mai mare pericol pentru intreaga lume ar fi un regim terorist islamist dotat cu arme nucleare. A invinge organizatia terorista Stat Islamic, dar a lasa Iranul sa fabrice arme nucleare ar fi castigarea unei lupte, dar pierderea razboiului", a insistat Netanyahu, cerand Statelor Unite sa blocheze presupusele eforturi ale Teheranului de a fabrica arme nucleare.

"Iranul se joaca de-a v-ati ascunselea cu inspectorii Agentiei Internationale pentru Energie Atomica. Inspectorii doar constata incalcari, nu le pot opri. Iranul i-a sfidat pe inspectorii AIEA, asa cum a procedat si Coreea de Nord", a explicat Netanyahu.

Totodata, acesta a subliniat ca regimul islamist de la Teheran ar putea ascunde arme nucleare unde nu se asteapta nimeni.

"Actualul proiect de acord cu Iranul nu blocheaza programul nuclear iranian, ci il faciliteaza. Singura alternativa la actualul proiect de acord cu Iranul in domeniul nuclear ar fi un acord mult mai bun", care sa garanteze ca Teheranul nu va obtine arme atomice, a subliniat premierul israelian.

Emotii la Casa Alba in timpul discursului premierului Israelului: Ce i s-a cerut sa nu spuna

"Iranul va fi mereu un inamic al Statelor Unite. Daca Iranul vrea sa fie tratat ca o tara normala trebuie sa se comporte ca o tara normala. Daca Iranul ameninta ca pleaca de la masa negocierilor, aceasta este o minciuna. Se vor intoarce. Pentru ca Iranul are nevoie mai mult decat marile puteri de un acord in domeniul nuclear", a continuat Netanyahu.

"Daca va fi nevoie ca Israelul sa fie singur, va fi singur", a promis Netanyahu.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a multumit, in discursul din Congres, presedintelui Statelor Unite, Barack Obama, pentru sustinerea acordata statului evreu pana acum.

"Sunt profund recunoscator pentru oportunitatea de a vorbi pentru a treia oara in Congresul Statelor Unite, cel mai important parlament din lume. Stiu ca prezenta mea a starnit controverse, nu aceasta a fost intentia mea", a spus Netanyahu, invitat de republicanii americani, spre nemultumirea Casei Albe.

"Alianta remarcabila dintre Israel si Statele Unite este dincolo de partizanatele politice. America si Israelul au un destin comun - destinul pamantului fagaduintei", a subliniat Netanyahu.

"Apreciem tot ce a facut Administratia Obama pentru noi in materie de securitate si blocand in Consiliul de Securitate ONU rezolutii antiisraeliene. Ii voi fi mereu recunoscator presedintelui Obama pentru sustinere. Presedintele Obama a fost mereu acolo cand l-am sunat. Multumesc si Congresului SUA pentru intreaga sustinere acordata Israelului. Multumesc, America, pentru tot ce ai facut pentru noi", a mai spus Netanyahu.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Netanyahu discurs congres SUA Iran, #Netanyahu Iran amenintare nucleara , #Israel