Atentat terorist la Ierusalim: Un camion a intrat intr-un grup de pietoni - cel putin 4 morti si 15 oameni raniti UPDATE

Duminica, 08 Ianuarie 2017, ora 14:22
25018 citiri
Atentat terorist la Ierusalim: Un camion a intrat intr-un grup de pietoni - cel putin 4 morti si 15 oameni raniti UPDATE
Foto: Twitter/Politia israeliana

Un camion a intrat duminica dupa-amiaza in plin in multimea din apropiere de promenada Armon Hanatziv din Ierusalim. Cel putin patru oameni au murit.

De asemenea, cel putin 15 persoane au fost ranite, dintre care doua se afla in stare grava, potrivit CNN. Mai multi oameni sunt inca prinsi sub camion.

Persoanele ucise sunt trei femei si un barbat, toti tineri cu varste in jur de 20 de ani.

Potrivit politiei, camionul a iesit de pe sosea si a intrat intr-un grup de persoane. Mai exact, este vorba de un grup de soldati care tocmai coborasera dintr-un autobuz. Acestia erau nou intrati in armata israeliana si se aflau intr-un tur de orientare, a declarat pentru The Guardian o persoana care ghida grupul.

Soferul camionului care a intrat in multime la Ierusalim, un palestinian, a fost neutralizat, a anuntat Politia israeliana.

"A fost un atac terorist, un atac cu camion", a declarat pentru Radio Israel un purtator de cuvant a politiei.

UPDATE 18:44 - Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anuntat ca soferul camionului ar fi suporter ar gruparii jihadiste Statul Islamic, transmite Reuters, citat de Agerpres.

"Am aflat identitatea atacatorului si, dupa toate indiciile, el este un sustinator al gruparii Statul Islamic. Am inchis circulatia in Jabel Mukabar, cartierul de unde provenea, si mai avem in vedere si alte actiuni despre care nu pot da detalii", a spus premierul israelian.

Atacul de la Ierusalim a fost comis in stilul celor din Nisa si Berlin. De Ziua Nationala a Frantei, pe 14 iulie anul trecut, un tunisian a intrat cu un camion de 19 tone in multumea de oameni adunata sa vada focurile de artificii, pe Promenada Englezilor din Nisa. In acea seara au fost ucisi 86 de oameni, iar 434 au fost raniti. A murit si un cetatean roman.

Atacatorul, cetatean francez, s-a angajat intr-un schimb de focuri cu politistii, iar in cele din urma a fost impuscat mortal. Statul Isalmic a revendicat atentatul.

La finalul anului, cu doar cateva zile inainte de Craciun, pe 19 decembrie, scenele de groaza de la Nisa s-au repetat in Berlin. Un barbat a intrat cu un camion de 20 de tone in multimea adunata la un targ de Craciun. 12 oameni au fost ucisi, iar 48 de persoane au fost ranite.

Cateva zile mai tarziu, autorul atacului, un refugiat tunisian, a fost prins si impuscat mortal de catre autoritatile italiene, la Milano.

Cum au dejucat Danemarca si Germania un atentat terorist islamist. Cate persoane au fost capturate

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#camion atentat Israel , #Israel