Dati jos din avion pentru ca ceilalti pasageri credeau ca sunt teroristi

Marti, 05 Ianuarie 2016, ora 17:27
3410 citiri
Dati jos din avion pentru ca ceilalti pasageri credeau ca sunt teroristi
Foto: Facebook/Aegean Airlines

O cursa de la Atena la Tel Aviv a avut o intarziere de aproape doua ore, dupa ce un grup de pasageri israelieni au refuzat sa zboare cu doi palestinieni la bord, acuzandu-i ca sunt "teroristi".

Incidentul a avut loc la bordul unei aeronave Aegean Airlines. Pasagerii evrei au refuzat sa se aseze pe scaune pana cand cei doi arabi - si ei cetateni israelieni - care ii deranjau au fost dati jos din avion, arata The Independent.

Echipajul de bord nu a inteles initial care este cauza disputei si a continuat pregatirile in timp ce pasagerii din Ierusalimul de Est erau bombardati cu acuzatii.

Evreii au spus ca arabii ar putea fi "teroristi" si au cerut ca bagajele lor sa fie perchezitionate chiar si dupa ce acestia din urma au parasit aerovana, insa au fost refuzati de catre insotitoarele de bord, potrivit Israel Radio.

Un purtator de cuvant al companiei aeriene a confirmat incidentul, explicand ca un grup mic de pasageri "a cerut insistent ca doi israelieni sa fie verificati din motive de securitate".

Asadar, pilotul a fost nevoit sa intarzie decolarea si sa cheme Politia pentru a verifica din nou documentele si identitatea celor doi pasageri, a adaugat reprezentantul Aegean Airlines.

Desi actele erau in regula, avionul nu a putut decola, pentru ca un grup si mai mare de evrei au refuzat sa zboare alaturi de cei doi israelieni de origine araba, in ciuda faptului ca echipajul de bord a asigurat ca totul este in ordine.

Astfel, compania le-a oferit palestinienilor o noapte de cazare la hotel si o cursa a doua zi, iar acestia au accepat. Drept urmare, si bagajele le-au fost date jos din avion.

"Intregul episod, care a provocat o intarziere de peste o ora si jumatate, este de-a dreptul nefericit si suntem recunoscatori ca cei doi pasageri israelieni afectati au fost de acord sa zboare in ziua urmatoare. Le multumim din nou ca au acceptat sa coboare din avion, pentru intelegere si colaborare si le cerem scuze pentru tot ce s-a intamplat", a precizat purtatorul de cuvant.

Incidentul s-a produs pe fondul unui val de violente intre Israel si teritoriile ocupate palestiniene, in urma caruia 23 evrei de evrei au fost ucisi, iar 132 de arabi, majoritatea presuspusi atacatori, au fost impuscati mortal de catre fortele de securitate de la inceputul lunii octombrie pana in prezent.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#arabi dati jos avion, #palestinieni israelieni avion , #Israel