Evreii incep sa aiba din nou probleme in Europa?

Duminica, 02 Ianuarie 2011, ora 16:49
14334 citiri
Evreii incep sa aiba din nou probleme in Europa?
english.illinois.ed

Ura impotriva evreilor din Europa este similara cu povestea acelui lup din basme care isi schimba blana, dar nu si naravul.

Exista ceva putred in Europa. Nu numai din punct de vedere financiar. Lucrurile incep sa scartaie si pe alt front: se erodeaza, putin cate putin, si baza morala a democratiilor europene. Aceasta eroziune se adanceste de la o zi la alta, trecand aproape neobservata in societate, scrie Richard Hertsinger, preluat de Deutsche Welle

Aceasta teza este intarita de informatiile care ne parvin din Tarile de Jos, unde evreii nu mai indraznesc sa circule liber pe strazile din Amsterdam, iar slujbele religioase incep sa fie savarsite in case particulare ce tin loc de sinagoga. Totul de teama atacurilor venite din partea tinerilor arabi si turci.

Insultati, amenintati, terorizati

Aceste informatii nu au ajuns pe prima pagina a vreunui ziar german sau european, nici macar nu au intrat in montajul stirilor principale de televiziune. Mass-media germana a reactionat destul de surprinzator, in ciuda declaratiilor comisarului european olandez, Frits Bolkestein, care a provocat opinia publica declarand ca evreii nu au nici un viitor in Tarile de Jos, de aceea ar fi mai bine sa emigreze in SUA sau Israel.

Aceasta declaratie, a unui inalt demnitar european, a fost pusa mai degraba pe seama sarcasmului omului politic olandez manifestat in dese randuri, si nu pe intentia acestuia de a provoca dezbateri aprinse in democratiile europene.

Olanda nu este singura tara unde evreii sunt insultati, amenintati si atacati pe strazi si in magazine. Anul trecut, in orasul suedez Malmo, aceste acte necugetate asupra evreilor au devenit parte din rutina zilnica, astfel ca multi dintre acestia au decis sa paraseasca orasul. O situatie similara a fost observata in Danemarca si Norvegia.

Atacurile asupra evreilor sunt puse la cale, in special, de tineri musulmani care au importat ura pentru evrei din tarile lor de bastina. Aceste persoane incearca sa experimenteze pe evrei propriile frustrari rezultate din tratamentul aplicat lor de o parte a societatii occidentale.

Fanteziile lor violente sunt alimentate prin propaganda TV efectuata de canale arabe, turcesti sau iranieene transmise prin satelit. Astfel, traditionalul antisemitism de extrema dreapta, care este propovaduit in toata Europa din cauza apropierii de national-socialism, primeste intariri nesteptate.

Pericolul - indiferenta europenilor

Acesti tineri musulmani, fascinati de terorizarea cetatenilor evrei, nu reprezinta adevarata problema. Mult mai alarmanta este indiferenta europenilor care catalogheaza atacurile asupra evreilor ca pe conflicte sociale si, frecvent, acorda intelegere unor astfel de acte huliganice. Primarul social- democrat al orasului Malmo nu a catadicsit sa aminteasca evreilor ca trebuie sa se delimiteze de politica Israelului vizavi de Palestina pentru a avea liniste in democratiile europene. Ce fel de democratii sunt acestea, insa?

Agresorii evreilor se prezinta drept victime neajutorate ale sionismului, iar faptul ca se simt incurajati chiar in tarile scandinave nu este intamplator. Demonizarea Isarelului, ca fiind singurul vinovat pentru conflictul din Orientul Mijlociu, a atins cele mai inalte cote in mediul politico-social al acestor tari.

Atisemitismul secoleler 19 si 20 a strans laolalta acele forte care au adus Europa aproape de autodistrugere. Sa nu uitam ca suntem in plina criza financiara, iar teoriile despre evreii care conduc din umbra intreaga lume, incep sa prinda un contur din ce in ce mai pronuntat.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#evrei prigoana sionism, #evrei Europa Suedia, #evrei antisemitism , #Israel