Fierbe din nou Orientul Mijlociu: Ierusalimul, zguduit de explozii

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 07:08
4010 citiri
Fierbe din nou Orientul Mijlociu: Ierusalimul, zguduit de explozii

Trei explozii violente au zguduit Ierusalimul, marti seara, la putin timp dupa ce sirenele au rasunat in oras.

Miscarea islamista palestiniana Hamas a revendicat tirurile de racheta lansate asupra oraselor Ierusalim, Tel Aviv si Haifa, potrivit AFP.

La Ierusalim, sirenele au rasunat in jurul orei 19.00 GMT (22.00, ora Romaniei). La putin timp dupa, trei explozii violente au zguduit Ierusalimul, potrivit aceleiasi surse. Sirene au rasunat si in nordul Israelului, la Tel Aviv.

Fierbe din nou Orientul Mijlociu: Israelul bombardeaza Gaza

Mai devreme in cursul serii, sirenele de alerta au rasunat la Tel Aviv, la 60 de kilometri nord de Fasia Gaza, dupa care o racheta a fost interceptata de sistemul de aparare Iron Dome, potrivit armatei.

Autoritatile israeliene au deschis toate adaposturile antiaeriene de la Tel Aviv si Ierusalim. Armata israeliana a lansat o vasta ofensiva aeriana impotriva Fasiei Gaza si s-a declarat pregatita in fata unui atac terestru.

Cel putin 17 palestinieni, printre care un copil si trei adolescenti, au fost ucisi, marti, in raiduri aeriene israeliene asupra enclavei palestiniene, iar alti peste o suta raniti.

Rachete ale Hamas, lansate spre Israel

Brigazile Ezzedin Al-Qassam, aripa militara a organizatiei islamiste Hamas, au lansat rachete spre doua baze militare din Israel, dupa o tentativa esuata de patrundere pe teritoriul israelian.

Presedintele Egiptului avertizeaza: Ar fi o adevarata catastrofa pentru Orientul Mijlociu

Grupul terorist anunta ca a lansat "zece rachete Katiusa" spre baze militare din zona Zikim, in sudul Israelului.

Potrivit presei israeliene, patru islamisti palestinieni au fost ucisi de armata israeliana pe o plaja situata la 2,5 kilometri de frontiera cu Fasia Gaza.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#explozii Ierusalim, #rachete Israel, #Israel Palestina , #Israel
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Ce l-o fi apucat pe MAE s-o facă pe cioara-n fârfu' parului?