Fierbe din nou Orientul Mijlociu: Israelul bombardeaza Gaza

Autor: Ana Ilie
Marti, 08 Iulie 2014, ora 11:38
4444 citiri
Fierbe din nou Orientul Mijlociu: Israelul bombardeaza Gaza

Armata israeliana a lansat o operatiune ofensiva, marti dimineata, in Fasia Gaza, pentru a pune capat atacurilor cu rachete dinspre aceasta zona. Un oficial palestinian a aratat ca loviturile aeriene ale Israelului au dus la ranirea a cel putin noua palestinieni.

Loviturile aeriene israeliene au loc intr-un context tensionat in regiune. Luni, militantii din Gaza au tras zeci de rachete in sudul Israelului, declansand sirenele de alarma. Mii de israelieni au ramas in locuinte si armata a masat mai multe trupe la granita, avertizand ca o ofensiva este iminenta, scrie France24.

Armata a anuntat ulterior, pe Twitter, ca operatiunea numita "Protective Edge (Marginea de protectie - n.red.) ", are ca scop "oprirea terorii de care au parte cetatenii Israelului in fiecare zi".

Un oficial din Gaza a precizat ca cel putin noua civili palestinieni au fost transportati la spital cu rani usoare si moderate. Cativa sunt in stare de soc in urma exploziilor.

Luni, gruparea militanta palestiniana a tras cel putin 20 de rachete in decurs de doar cateva minute, insa patru din ele au fost distruse de sistemul anti-racheta Domul de Fier. Atacul palestinian a venit dupa uciderea a noua militanti palestinieni, in lovituri aeriene israeliene, duminica noaptea, la Rafah.

Tensiunile dintre Israel si palestinieni au ajuns la punctul de fierbere dupa uciderea unui adolescent palestinian in Ierusalim, saptamana trecuta.

Copii ucisi si un nou inceput de razboi: Atacuri cu racheta intre Israel si Gaza

Adolescentul palestinian Mohammed Abu Khdair a fost torturat si omorat din motive nationaliste. Sase suspecti evrei au fost arestati in legatura cu moartea sa.

Premierul Benjamin Netanyahu a promis sa ii aduca in fata justitiei si pe ucigasii tanarului de 16 ani, palestinian, inhumat vineri in Ierusalimul de Est.

Violente in Israel: Un tanar american a fost batut si retinut de politisti

Moartea adolescentului palestinian este privita drept o razbunare pentru rapirea si uciderea a trei adolescenti israelieni, in urma cu mai multe zile, in Cisiordania. Israelul a arestat sute de membri Hamas in operatiunile de cautare a celor vinovati de rapirea si uciderea celor trei adolescenti israelieni.

Hamas ameninta Israelul: Portile iadului se vor deschide

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Israel bombardamente Gaza, #Israel Gaza palestinieni raniti , #Israel