Ziare.com

Gaddafi catre palestinieni: Este timpul pentru revolutii populare

Luni, 14 Februarie 2011, ora 17:03

   

Gaddafi catre palestinieni: Este timpul pentru revolutii populare
Refugiatii palestinieni ar trebui sa se foloseasca de valul de revolte din Orientul Mijlociu prin adunarea in mod pasnic la granitele cu Israel, pana ce acesta va da curs cererilor lor, a spus presedintele Libiei, Muammar Gaddafi.

Gaddafi este respectat in multe parti din lumea araba pentru modul critic in care ii priveste pe liderii israelieni si arabi care colaboreaza cu statul evreu, desi o parte din populatie considera ca initiativele sale nu sunt realiste, informeaza Reuters.

Acesta a fost primul sau discurs important de la inceperea revoltelor din Egipt, un eveniment care a dus la demisia lui Mubarak si a electrificat lumea araba, speculandu-se ca si alte guverne arabe vor urma.

"Flote de nave ar trebui sa ii ia pe palestinieni... si sa astepte pe tarmurile Palestinei pana ce problema se va rezolva. Este timpul pentru revolutii populare", a spus Gaddafi.

"Trebuie sa cream lumii o problema. Nu este vorba despre o declaratie de razboi. Este o cerere pentru pace", a spus acesta intr-un discurs prin care se sarbatorea ziua profetului Mohamed, o zi sfanta in calendarul arab.

Palestinienii au cerut de mult timp ca aceia care s-au refugiat sau au fost fortati sa plece in timpul razboiului din timpul infiintarii statului israelian, in 1948, sa se poata intoarce. Pe de alta parte, Israelul spune ca orice reasezare a refugiatilor palestinieni trebuie sa aiba loc in afara granitelor sale.

Gaddafi a mai cerut si unirea fortelor tarilor musulmane impotriva puterilor occidentale. Acesta a spus ca lumea este impartita in alb - SUA, Europa si aliatii ei - si verde, pentru lumea musulmana.

"Culoarea alba s-a decis sa scape de culoarea verde. Aceste tari trebuie sa fie unite impotriva culorii albe deoarece toate tarile culorii albe sunt dusmanii Islamului", a spus Gaddafi.

"Toate tarile care au relatii cu Israel sunt regimuri lase", a adaugat acesta.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1237 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Gaddafi

ar trebui sa se uite mai atent in ograda proprie. Mai degraba se revolta libienii impotriva lui, ca nici cu el nu mi-e rusine cita coruptie si dictatura reprezinta.
Intoarcerea palestinienilor e o problema falsa, la doua generatii de la fapte, acestia si urmasii lor, impreuna cu palestinineii deja prezenti in Israel, ar forma un procentaj mult prea mare. Si asta tocami pentru ca Israel este o tara democratica unde prin alegeri, palestinienii ar ajunge sa impuna propriul calendar, implicit, in decurs de citiva ani, desfiintarea statului Israel si formarea unui nou stat: Palestina.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor