Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Israelul a deschis focul in Siria

Autor: Ana Ilie
Luni, 25 Martie 2013, ora 13:47
3847 citiri
Israelul a deschis focul in Siria

Israelul a deschis focul in Siria, duminica, distrugand o pozitie de mitraliera din Inaltimile Golan, de unde au fost trase focuri de arma in directia soldatilor israelieni. Este inca un exemplu de contagiune a razboiului civil din Siria.

Nu era limpede pe moment daca Israelul a considerat ca trupele siriene sau rebelii sunt responsabili de ceea ce premierul Benjamin Netanyahu a numit atac deliberat asupra patrulelor israeliene in teritoriile ocupate, scrie Reuters.

Fortele israeliene au "distrus o mitraliera siriana care a deschis de doua ori focul in ultimele 24 de ore asupra patrulelor israeliene care pazesc granita", a explicat purtatorul de cuvant Ofir Gendelman.

In mai multe randuri, obuzele trase dinspre teritoriul sirian au ajuns pe teritoriul controlat de Israel. Unele din aceste incidente au primit si riposta israeliana.

Provinciile sudice ale Siriei, care se invecineaza cu Iordania si Israelul, au devenit un teatru de lupta tot mai important pe masura ce Damascul, tot in sudul tarii, este disputat de rebeli si fortele presedintelui bashar al-Assad.

Armata israeliana a anuntat ca unul din vehiculele sale a fost lovit sambata seara de focuri de arma trase dinspre Siria, insa nimeni nu a fost ranit. Un reprezentant al armatei israeliene a precizat ca focul nu a fost intamplator. Dupa un al doilea incident similar duminica, soldatii israelieni au raspuns "cu foc tintit spre postul sirian de unde s-a tras".

Minitrul israelian al Apararii, Moshe Yaalon, a precizat, intr-o declaratie, ca Israelul priveste atacul dinspre Siria "cu severitate" si nu va permite "armatei siriene sau oricarui alt element sa incalce suveranitatea israeliana prin deschiderea focului impotriva teritoriului nostru".

Israelul a capturat Inlatimile Golan de la Siria in razboiul din 1967 si a anexat platou in 1981. Aceasta actiune nu a fost recunoscuta international.

"Orice foc dinspre partea siriana va primi raspuns imediat prin reducerea la tacere a surselor de foc atunci cand le identificam", a avertizat Yaalon.

Israelul si-a exprimat speranta ca regimul Assad va cadea si se ingrijoreaza de soarta stocului sirian de arme chimice, ce ar putea pica in mainile gherilelor Hezbollah sau al Qaida.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Israel atac Siria, #Israel deschis foc Siria , #Israel