Israelul a facut presiuni pentru inmormantarea victimelor de la Paris pe teritoriul sau

Miercuri, 14 Ianuarie 2015, ora 21:15
2932 citiri
Israelul a facut presiuni pentru inmormantarea victimelor de la Paris pe teritoriul sau
Foto: RTL

Oficialii israelieni au facut presiuni asupra familiilor celor ucisi in atacul asupra magazinului evreiesc din Paris, de vineri, ca victimele sa fie ingropate in Israel, insa le-au cerut acestora sa suporte singure costurile.

Familiilor si comunitatii de evrei din Franta li s-a cerut sa plateasca zeci de mii de shekeli, in timp ce locul inmormantarii a fost schimbat de trei ori, scrie Haaretz.

Atacuri in Paris: Unde vor fi ingropati evreii ucisi la magazin

Deoarece cele patru victime nu erau cetateni israelieni, inmormantarea nu putea fi acoperita prin Institutul National de Asigurare, iar guvernul nu le-a declarat funeralii de stat, in ciuda caracterului semioficial al inmormantarilor.

Doar dupa o zi de discutii s-a decis ca statul sa acopere costurile funeraliilor, dupa ce anterior guvernul a transmis ca vrea ca victimele sa fie ingropate in Israel si chiar a facut presiuni pe una dintre familii ca evenimentul sa aiba loc in Ierusalim.

Atentat terorist la Paris: Asediul de la magazinul evreiesc s-a incheiat, 4 ostatici ucisi (Foto&Video) - Update

Insa dupa ce s-a ajuns la un consens cu privire la tara in care sa fie inmormantati cei patru, au aparut neintelegeri legate de locul de veci al acestora. Initial a fost vorba despre Muntele Maslinilor din Ierusalimul de Est, insa aici s-a cerut 15.000 de euro pentru un mormant.

Apoi, femeia de afaceri Eva Zarfati, care este proprietara pe o parte a cimitirului Har Hamenuhot, a vrut sa ofere patru morminte pe parcela sa, insa apoi au fost descoperite probleme legale pentru acel teren, iar oferta a fost respinsa.

In cele din urma cei patru vor fi inmormantati in Har Hamenuhot, de societatea de inmormantare a comunitatii sefarde, pretul cerut fiind de 12.700 de dolari pentru fiecare dintre cei ucisi, bani care vor fi platiti de comunitatile de evrei din Franta.

Atentat in Paris: Ostaticii din magazinul evreiesc, ucisi inainte de asaltul politiei

Duminica, premierul israelian Benjamin Netanyahu anuntase contrariul si anume ca victimele vor fi inhumate in Israel, dupa ce a "dat curs solicitarii familiilor victimelor atacului terorist" si a ordonat "tuturor organismelor guvernamentale relevante" sa asiste transportul trupurilor in Israel.

Inmormantarea a fost programata pentru marti. Cei patru evrei au fost ucisi in cadrul atacului de la un supermarket din Paris, vineri, de catre Amedy Coulibaly.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#inmormantare victime atac Paris, #victime atac magazin evreiesc , #Israel