Israelul declara armistitiu, lumea e consternata

Autor: Ana Ilie
Luni, 04 August 2014, ora 08:25
5049 citiri
Israelul declara armistitiu, lumea e consternata

Israelul a declarat unilateral armistitiu in Fasia Gaza, dupa un nou atac sangeros asupra unei scoli ONU, ce a consternat intreaga lume.

Armata israeliana nu va deschide focul sapte ore incepand de luni dimineata, scrie Sky News.

Armistitiul unilateral, declarat la patru saptamani dupa inceperea atacului impotriva gruparii Hamas, a venit dupa ce comunitatea internationala a condamnat cu putere atacul in care zece palestinieni au fost ucisi dupa un bombardament asupra unei scoli ONU folosita drept adapost de cateva mii de civili.

Armata israeliana a anuntat ca armistitiul are loc in intreaga Fasie Gaza, cu exceptia unei zone de langa Rafa, unde au loc ciocniri. Israelienii au avertizat insa ca "vor raspunde oricarei incercari de exploatare a acestui armistitiu" prin atacarea soldatilor.

Israelul a inceput o retragere limitata a soldatilor detasati in Gaza si a anuntat locuitorii din doua sate invecinate cu sudul Gazei ca se pot intoarce acasa.

Hamas nu priveste cu incredere armistitiul israelian si considera ca este o incercare de a devia atentia de la "masacre", a anuntat purtatorul de cuvant al gruparii, Sami Abu Zuhri.

Razboi in Gaza: Israelul isi retrage trupele?

Cel putin zece palestinieni au fost ucisi duminica intr-un atac care a lovit o scoala ONU ce adaposteste refugiati la Rafah, in sudul Fasiei Gaza, au anuntat echipele de salvare locale. Printre victime se afla si angajati ONU.

Circa 30 de palestinieni au fost ucisi deja in atacuri asupra unor scoli ONU la Beit Hanoun la 24 iulie si la Jabaliya (nord) la 31 iulie, generand critici la nivel international si condamnarea din partea ONU.

Un nou atac asupra unei scoli din Fasia Gaza: cel putin 10 morti

Un reprezentant al Organizatiei Natiunilor Unite a declarat ca e imposibil ca Israelul sa nu fi stiut ce face atunci cand a lovit duminica o alta scoala folosita ca adapost la Rafah.

ONU acuza Israelul: E imposibil sa ne fi lovit scoala din greseala

Numarul palestinienilor ucisi in actiunile militare ale Israelului a ajuns la aproximativ 1.700. Premierul israelian, Benjamin Netaniahu, a declarat ca tara sa va face tot ce poate pentru a-si proteja populatia. In jur de 60 de soldati israelieni au fost ucisi de la inceputul confruntarilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Israel armistitiu Gaza, #Israel atac scoala ONU Gaza , #Israel