Netanyahu lauda atacurile aeriene de sambata, lansate asupra obiectivelor militare din Gaza

Duminica, 15 Iulie 2018, ora 08:27
3300 citiri
Netanyahu lauda atacurile aeriene de sambata, lansate asupra obiectivelor militare din Gaza
Foto: Arhiva Pixabay

Aviatia israeliana a lansat sambata cele mai dure atacuri asupra unor obiective militare din Gaza de la razboiul din 2014 pana in prezent, sustine premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

Amintim ca sambata trei atacuri succesive ale unor avioane si drone israeliene au fost lansate asupra unor pozitii ale Hamas ca reactie la un atac cu grenade asupra soldatilor israelieni.

Oficiali palestinieni din domeniul sanatatii au declarat ca doua persoane au fost ucise, iar alte 12 au fost ranite, in urma atacurilor aeriene din Gaza, potrivit BBC.

De asemenea, trei israelieni au fost raniti de una dintre cele 90 de rachete lansate asupra Israelului.

Fortele de Aparare Israeliene (IDF) au sustinut ca au atacat facilitati folosite de Hamas, care domina Gaza, inclusiv un sediu din Beit Lahia, o baza de antrenament localizata intr-o cladire din nordul orasului Gaza, dar si mai multe unitati de depozitare a armelor si lansatoarelor de rachete.

"Dupa consultari cu ministrul Apararii, am convenit asupra unei actiuni puternice impotriva teroristilor Hamas", a spus Netanyahu intr-un clip video.

"IDF au lansat cele mai dure atacuri asupra Hamas de la Operatiunea Protective Edge (o operatiune a Fortelor de Aparare Israeliene, lansata pe 8 iulie 2014 in Fasia Gaza - n.red.) incoace. Daca va fi necesar, vom lansa atacuri din ce in ce mai puternice", a mai spus premierul israelian.

Cu toate acestea, oficialii palestinieni au declarat ca o incetare a focului a fost convenita acum datorita "eforturilor internationale venite din Egipt".

Amintim ca aviatia israeliana a lansat, sambata dimineata, o serie de atacuri asupre unor pozitii Hamas din Gaza, ca reactie la un atac cu grenade asupra soldatilor israelieni.

Astfel, trei atacuri succesive ale unor avioane si drone israeliene au fost lansate asupra unor pozitii ale Hamas, au relatat presa locala si surse din domeniul securitatii.

In acelasi timp, din Gaza au fost lansate spre sudul Israelului trei rachete artizanale.

Israelul a reactionat dupa ce asupra trupelor sale stationate la est de Rafah, in Fasia Gaza, au fost aruncate vineri grenade si bombe incendiare, iar un soldat israelian a fost ranit usor, potrivit unui purtator de cuvant al armatei.

A.D.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Israel atac Fasia Gaza , #Israel