Netanyahu se intalneste azi cu Boris Johnson, la Londra

Joi, 05 Septembrie 2019, ora 07:23
1914 citiri
Netanyahu se intalneste azi cu Boris Johnson, la Londra
Foto: Arhiva Facebook/ Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu se va deplasa joi la Londra pentru a se intalni cu omologul sau britanic Boris Johnson, la mai putin de doua saptamani pana la alegerile legislative din Israel, a anuntat biroul sau.

Intr-un comunicat transmis miercuri, biroul lui Netanyahu a mai precizat ca acesta se va intalni si cu secretarul american al apararii Mark Esper, tot la Londra. Vizita sa se va incheia vineri, potrivit AFP si DPA.

Aceasta vizita-fulger, cu mai putin de doua saptamani pana la alegerile care se anunta extrem de disputate, ii va permite liderului israelian sa ii intalneasca pe cei doi oficiali pentru prima data de cand acestia si-au preluat functiile.

Netanyahu "va discuta cu premierul britanic Boris Johnson despre situatia din regiune (Orientul Mijlociu - n.r.) si mijloacele de a limita teroarea si agresiunea Iranului", se mai arata in comunicat.

Israelul, in disputa cu Iranul de multi ani, a acuzat saptamana trecuta Teheranul ca incearca sa fabrice, prin intermediul miscarii siite libaneze Hezbollah, aliatul sau, rachete de precizie care ar putea cauza "enorme pierderi umane" pe teritoriul sau.

De asemenea, intalnirea cu Esper se va focaliza, conform biroului lui Netanyahu, pe "nevoile Israelului in materie de securitate", cei doi oficiali discutand deja la telefon marti si convenind sa "isi continue dialogul la Londra".

Cotidianul israelian Haaretz a scris ca Netanyahu incearca sa obtina un gest diplomatic din partea SUA inaintea alegerilor, sub forma unui angajament al presedintelui Donald Trump de a proteja Israelul de orice amenintare la adresa existentei sale.

Anuntul privind vizita la Londra vine la o zi dupa ce Netanyahu a decis sa amane o vizita in India pana dupa alegeri.

Media din Israel au relatat anterior miercuri ca Netanyahu va face in curand o vizita in Rusia pentru o intalnire cu presedintele Vladimir Putin.

Netanyahu se foloseste de relatiile sale cu lideri mondiali ca parte a campaniei electorale.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Benjamin Netanyahu vizita Londra, #Benjamin Netanyahu intalnire Boris Johnson , #Israel