Noi confruntari armate intre Israel si palestinieni

Sambata, 13 Octombrie 2012, ora 20:20
2060 citiri
Noi confruntari armate intre Israel si palestinieni
Foto: bloomberg.com

Aviatia militara israeliana a lovit, sambata, trei tinte din Fasia Gaza, dupa ce o racheta trasa de paletinieni a explodat intr-o zona rezidentiala din sudul Israelului.

"Aviatia a tintit o zona cu activitate terorista din nordul Fasiei Gaza si alte doua zone din centrul Fasiei Gaza. Actiunile au venit ca raspuns in urma unui atac cu racheta asupra sudului Israelului", se arata intr-un comunicat al armatei israeliene, citat de France24.

Oficialii palestinieni au declarat ca nu au existat victime in urma atacului, rachetele israeliene lovind o baza de antrenament a Brigazilor Ezzedin al-Qassam, aripa militara a Hamas, si doua tabere de refugiati din Nusseirat si Al-Bureij.

Vineri noaptea, o racheta lansata din Fasia Gaza a explodat in curtea unui cladiri rezidentiale din orasul Netivot, sudul Israelului. O persoana a avut nevoie de ingrijiri medicale, ca urmare a socului, iar cladirea a fost avariata. Atacul a fost revendicat de o grupare salafita din Gaza.

Saptamana aceasta au existat conflicte armate intre israelieni si palestinieni in fiecare zi. Joi, avioanele israeliene au efectuat un raid asupra bazelor de antrenament al Brigazilor Ezzedin al-Qassam, dupa ce doua rachete au fost trase spre Israel.

Cu o zi inainte, joi, au existat atacuri similare din partea ambelor parti. De asemenea, la inceputul saptamanii, aripa armata a Hamas a creat un baraj de foc, dupa ce avioanele israeliene au bombardat Gaza, pentru a anihila doi militanti islamisti periculosi. Unul a murit, iar celalalt este grav ranit. Alti opt oameni au cazut victime, printre care si cinci copii.

Potrivit armatei israeliene, anul acesta au fost trase din Fasia Gaza spre sudul Israelului peste 480 de rachete si obuze de mortier.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Israel Gaza confruntari, #conflict Israel Palestina, #atacuri Gaza Israel , #Israel