Pacea, un vis frumos: Decizia luata de Israel in legatura cu palestinienii

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 18:15
2441 citiri
Pacea, un vis frumos: Decizia luata de Israel in legatura cu palestinienii

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a ordonat incetarea contactelor la nivel inalt cu palestinienii pe chestiunile ce nu privesc securitatea. Seful echipei de negociatori din procesul de pace este exceptat.

Un oficial israelian a declarat ca asa raspunde Netanyahu la faptul ca, in opinia sa, palestinienii au incalcat grav angajamentele luate in cadrul negocierilor de pace. Ar fi vorba despre faptul ca palestinienii au semnat 15 conventii internationale saptamana trecuta, scrie Al Jazeera.

Ordinul a venit la o zi dupa ce secretarul american de Stat, John Kerry, a sugerat ca negocierile de pace s-au prabusit pentru ca Israelul a anuntat la 1 aprilie ca va construi 700 de unitati locative in Ierusalimul de Est.

Palestinienii nu au reactionat deocamdata la decizia lui Netanyahu si nici nu se stie care va fi rezultatul practic al acesteia. Oficialii israelieni si palestinieni coopereaza de ani de zile in chestiuni civile precum mediul, apa si energia.

Israelul avertizeaza ca ia masuri unilaterale impotriva palestinienilor

Palestinienii sustin ca au semnat cele 15 acorduri internationale care l-au suparat pe Netanyahu pentru ca acesta nu s-a tinut de promisiunea de a elibera cateva zeci de prizonieri palestinieni.

Anterior deciziei de miercuri, Netanyahu a avertizat ca Israelul ar putea face "actiuni unilaterale" impotriva palestinienilor.

Israelul crede ca palestinienii au "multe de pierdut" daca incearca sa obtina recunoasterea statalitatii la ONU, actiune stopata anul trecut drept concesie pentru israelieni, care au eliberat 104 prizonieri palestinieni in schimb.

Comentariile lui Netanyahu au venit inainte de o intalnire cruciala a Knesset-ului, luni, convocata de 25 de parlamentari, pentru a discuta progresul, sau mai degraba lipsa progresului, in cadrul negocierilor de pace mediate de secretarul american de Stat, John Kerry.

Nu s-a spus ce fel de actiuni unilaterale poate lua Israelul, insa acestea pot fi si sub forma retinerii taxelor colectate in numele Autoritatii Palestiniene.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Netanyahu negocieri pace palestinieni, #Netanyahu contacte palestinieni , #Israel
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Bravo Israel !!(nu-i voie sa spui altceva)
Poza grob
grob
rank 5
Decizia luata de Israel: "No peace"