Palestinienii, acuzati de Holocaust. Merkel: Germania e singura responsabila!

Joi, 22 Octombrie 2015, ora 09:39
3018 citiri
Palestinienii, acuzati de Holocaust. Merkel: Germania e singura responsabila!
Foto: Facebook/The Prime Minister of Israel

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost criticat dupa ce a spus ca fostul lider palestinian Haj Amin al-Husseini l-a convins pe Adolf Hitler sa extermine sase milioane de evrei.

Netanyahu a precizat ca liderul nazist a vrut doar sa ii expulzeze pe evrei, insa muftiul Ierusalimului de la acea vreme i-a spus "arde-i".

Totusi, istoricul sef de la memorialul Holocaustului din Israel a lamurit ca aceasta informatie este incorecta. Mai mult, insasi Angela Merkel a spus ca Germania "este singura responsabila pentru Holocaust", arata BBC.

De asemenea, un oficial din Palestina a precizat ca declaratia lui Netanyahu a demonstrat ca acesta ii uraste pe palestinieni atat de mult incat este in stare sa il absolve pe Hitler de vina atrocitatilor comise.

Intr-un discurs tinut alaturi de cancelarul german la Berlin, Netanyahu a mentionat ca "nimeni nu ar trebui sa nege ca Hitler este responsabil pentru Holocaust". Insa a insistat ca muftiul Ierusalimului "le-a spus nazistilor sa previna fuga evreilor din Europa si a sustinut solutia finala".

Intr-un controversat discurs tinut, la inceputul saptamanii, la al 37-lea Congres Mondial de Sionism, Netanyahu a sustinut ca liderul nazist Adolf Hitler voia doar sa ii expulzeze pe evrei, insa a fost convins sa ii extermine de catre liderul musulman Husseini, care a murit in 1974.

Pe cine da vina premierul Israelului pentru Holocaust: Hitler nu voia sa-i extermine pe evrei

Premierul Israelului a spus ca Hitler si al-Husseini s-au intalnit in 1941, cand muftiul de atunci al Ierusalimului l-a convins pe liderul nazist sa ucida milioane de evrei.

"Hitler nu voia la acea vreme sa ii extermine pe evrei, voia doar sa ii expulzeze. Iar Haj Amin al-Husseini s-a dus la Hitler si i-a spus 'Daca ii expulzezi, toti vor veni aici (in Palestina - n.red.) '", a spus Benjamin Netanyahu. Potrivit acestuia, Hitler l-a intrebat apoi "Ce ar trebui sa fac cu ei?", iar muftiul a raspuns "Arde-i".

Tensiunile dintre Israel si Palestina s-au intensificat la inceputul lunii octombrie, dupa mai multe atacuri ale musulmanilor impotriva evreilor, urmate de razbunari ale celor din urma.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#premier Israel criticat Holocaust, #premier Israel Holocaust, #premier Israel Palestina Holocaust , #Israel