Petitie pentru arestarea premierului israelian pentru crime de razboi

Luni, 24 August 2015, ora 22:23
3534 citiri
Petitie pentru arestarea premierului israelian pentru crime de razboi
Foto: Facebook/Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו

O petitie care cere arestarea premierului israelian Benjamin Netanyahu pentru crime de razboi a adunat aproape 80.000 de semnaturi pe site-ul oficial al parlamentului britanic, apropiindu-se de pragul necesar pentru a fi luata in considerare organizarea unei dezbateri in legislativ.

Aceasta petitie online lansata la 7 august de Damian Moran, un dezvoltator de software care locuieste la Manchester, a strans pana luni 79.000 de semnaturi, un numar apropiat de pragul de 100.000 care ar constitui o preconditie necesara, dar nu obligatorie, pentru organizarea unei dezbateri in parlamentul britanic, informeaza AFP.

De ce ar merita Netanyahu un Nobel pentru Pace

Petitia cere ca Benjamin Netanyahu sa fie arestat "la sosirea in Marea Britanie, pentru masacrarea a peste 2.000 de civili in 2014", in timpul ofensivei israeliene impotriva Fasiei Gaza.

Guvernul britanic, obligat sa raspunda atunci cand o petitie depaseste 10.000 de semnaturi, a precizat ca "potrivit legislatiei britanice si internationale, sefii de guvern straini aflati in vizita, asa cum este premierul Netanyahu, dispun de imunitate in fata oricarei proceduri judiciare si nu pot fi arestati sau retinuti".

Obama il acuza pe Netanyahu ca intervine insistent in politicile SUA (Video)

Londra, care l-a invitat pe Netanyahu pentru o vizita in septembrie, reaminteste, de asemenea, in raspunsul sau ca premierul David Cameron "a fost clar in privinta faptului ca Marea Britanie recunoaste dreptul Israelului de a oferi un raspuns proportional pentru a se apara, in cadrul legilor umanitare internationale".

Intervievat de postul de televiziune Al-Jazeera, Damian Moran a explicat ca nu se asteapta ca Netanyahu sa fie arestat, dar si-a exprimat speranta ca petitia sa va lansa o dezbatere privind actiunile militare ale Israelului si sprijinul de care beneficiaza aceasta tara din partea Marii Britanii.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#petitie Netanyahu crima razboi, #Netanyahu petitie, #petitie arestare Netanyahu , #Israel