Povestile crimelor din Gaza, din gura soldatilor israelieni

Joi, 19 Martie 2009, ora 17:13
2570 citiri
Povestile crimelor din Gaza, din gura soldatilor israelieni
Foto: The Daily Banter

Fortele militare israeliene au ucis, intentionat, civili palestinieni, in recenta ofensiva desfasurata in Fasia Gaza.

Declaratia a fost facuta de catre soldatii israelieni care au participat la operatiunea militara, informeaza Haaretz.

Militarii au absolvit Colegiul Militar "Oranim", din orasul Tivon. Aceste fapte alarmante au fost confirmate de catre pilotii avioanelor de lupta si de catre infanteristii care au participat la ofensiva din Gaza.

"Era o casa cu o familie inauntru...i-am pus intr-o camera. Mai tarziu, am parasit casa si a venit un alt pluton pentru a ne inlocui. Dupa cateva zile, s-a emis un ordin ca familia sa fie eliberata.

Imediat, lunetistii au ocupat pozitii pe acoperis. Comandantul plutonului le-a permis palestinienilor sa paraseasca locuinta, prin partea dreapta. Mama si copiii au iesit prin stanga, neintelegand indicatiile. Lunetistii au deschis focul si i-au omorat, pentru ca au uitat sa le comunice si lor ordinele", a declarat un militar participant la actiune.

In acelasi timp, seful echipei a confirmat acest fapt, adaugand ca lunetistii au executat un ordin exact.

"Nu cred ca s-a simtit vinovat de acest fapt, pentru ca lunetistul a executat un ordin. Atmosfera generala, din cate am inteles de la oamenii mei...nu stiu cum sa o descriu. Pana la urma, vietile palestinienilor sunt mai putin importante decat soldatii nostri. Asa ca acest eveniment ar putea fi justificat in acest mod", a seful echipei militare.

Un alt militar israelian, din aceeasi brigada, a povestit un incident similar, in care o batrana palestiniana a fost ucisa, prin impuscare, din ordinul comandatului.

Batrana mergea pe un drum aflat la o distanta de 100 de metri, fata de pozitia plutonului israelian. Seful echipei a povestit ca a avut o diputa cu comandantul, pentru ca acesta ordona omorarea tuturor civililor.

"Nu primesti nicio explicatie de la superiori pentru aceste ordine fara logica. Acestia nu comenteaza nimic daca scrii "moarte arabilor" pe pereti sau scuipi pozele de familie ale palestinienilor, pentru ca sunt de acord. Aceste fapte atesta ca nu exista nicio etica in armata israeliana", a adaugat acesta.

Militarul a declarat ca superiorii sai au dat ordine ca toti palestinienii sa fie omorati, pentru ca "toti sunt teroristi".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#armata Israel ordin, #ucidere civil palestinian , #Israel