Premierul Israelului acuza Europa de ipocrizie inaintea unei vizite la Paris si Bruxelles

Duminica, 10 Decembrie 2017, ora 10:44
3004 citiri
Premierul Israelului acuza Europa de ipocrizie inaintea unei vizite la Paris si Bruxelles
Foto: Facebook/Benjamin Netanyahu

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat ca reactia Europei la decizia presedintelui american Donald Trump de a recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului este una ipocrita si dezvaluie "duble standarde".

"Chiar daca respect Europa, nu sunt dispus sa accept duble standarde din partea ei", a spus Netanyahu, sambata seara, inainte de a urca in avion pentru o vizita oficiala de doua zile la Paris si Bruxelles, informeaza duminica agentia DPA.

Netanyahu a subliniat ca el a auzit voci in Europa care au condamnat decizia lui Trump, dar nu si "rachetele lansate asupra Israelului sau teribila incitare impotriva lui".

"Nu sunt dispus sa accept aceasta ipocrizie si, ca de obicei la acest important forum, voi prezenta adevarul Israelului fara frica si cu capul sus", a sustinut Benjamin Netanyahu.

Premierul israelian va avea la Paris o intrevedere cu presedintele Emmanuel Macron, inainte de a participa la Bruxelles la reuniunea ministrilor de Externe ai tarilor din UE.

Decizia lui Trump de a muta ambasada SUA in Israel din Tel Aviv la Ierusalim a fost urmata de ample reactii de condamnare si de proteste in lumea araba si cea musulmana, proteste soldate pana acum cu patru morti si sute de raniti.

Nici Merkel nu sustine decizia lui Trump de recunoastere a Ierusalimului drept capitala a Israelului.

Sefa diplomatiei europene, Federica Mogherini, a afirmat ca decizia are "un potential impact foarte ingrijorator", dat fiind "contextul foarte fragil". "Anuntul ne poate arunca inapoi spre vremuri si mai intunecate decat cele in care traim acum", a declarat Mogherini la Bruxelles.

Cateva sute de persoane au manifestat, sambata, in Franta impotriva recunoasterii Ierusalimului drept capitala a statului Israel de catre Statele Unite si a sosirii premierului israelian Benjamin Netanyahu duminica la Paris. La Paris, circa 400 de persoane s-au adunat in Piata Republicii la indemnul asociatiilor EuroPalestine si France Palestine Solidarite.

Militanti palestinieni din Fasia Gaza au lansat, vineri noaptea, rachete asupra zonei de sud a Israelului, la care acesta a raspuns cu lovituri aeriene in care au fost ucisi doi oameni.

Palestinienii cer formarea propriului lor stat independent, cu partea de est a Ierusalimului drept capitala.

Citeste si

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Benjamin Netanyahu Europa ipocrizie , #Israel