Netanyahu a convocat de Craciun ambasadorul SUA, dupa decizia ONU impotriva Israelului

Luni, 26 Decembrie 2016, ora 11:21
5151 citiri
Netanyahu a convocat de Craciun ambasadorul SUA, dupa decizia ONU impotriva Israelului
Foto: Twitter/@netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a convocat de Craciun pe ambasadorul Statelor Unite in Israel, Dan Shapiro, pe tema rezolutiei Consiliului de Securitate al ONU care condamna colonizarea in Cisiordania si Ierusalimul de Est.

Shapiro nu s-a aflat intr-o serie de ambasadori din state care au votat rezolutia convocati anterior de Ministerul israelian de Externe, relateaza DPA.

Israelul a decis primele represalii dupa adoptarea rezolutiei istorice impotriva sa

El a fost exclus, deoarece Washingtonul s-a abtinut de la vot. Ceilalti amabsadori au fost convocati de Craciun in "intalniri personale", potrivit unui purtator de cuvant, Emmanuel Nahshon.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat vineri, cu 14 voturi pentru si o abtinere, o rezolutie care condamna colonizarea teritoriilor palestiniene si indeamna Israelul sa opreasca aceasta politica.

Statele Unite nu au votat rezolutia, dar nu au impiedicat-o.

Netanyahu a anuntat ca a cerut MAE sa pregateasca un "plan de actiune", pe care sa-l prezinte Cabinetului pentru Securitate intr-o luna, cu privire la masuri de retorsiune din partea Israelului fata de institutiile ONU.

Trump, dupa adoptarea rezolutiei istorice impotriva Israelului: Lucrurile vor sta altfel dupa 20 ianuarie

"A venit vremea sa decidem intre doua optiuni: predarea pamantului nostru sau suveranitatea", a declarat ministrul Educatiei, Naftali Bennett, de extrema dreapta.

"Am incercat sa ne predam pamantul si n-a mers. Este timpul pentru suveranitate", a subliniat el, intr-un comunicat.

Se pare ca in Parlament s-ar pregati un text de lege care prevede anexarea unei mari parti a Cisiordaniei.

Saeb Erekat, secretarul general al Comitetului Executiv al Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei, a declarat ca Israelul are de ales acum intre a se inchide inauntru sau sa se deschida unor negocieri.

"Va indemn in aceasta (duminica - n.red.) dimineata sa profitati de ocazie, sa o acceptati, si sa opriti violentele, sa opriti colonizarea si sa reluati negocierile", a declarat Saeb Erekat pentru postul Israel Radio.

Anterior, Netanyahu a anulat o vizita a premierului ucrainean din cauza votului tarii sale in Consiliul de Securitate al ONU. Premierul Volodimir Groisman urma sa efectueze aceasta vizita miercuri, insa omologul sau israelian i-a anulat-o.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Netanyahu ambasador SUA rezolutie ONU, #Israel SUA rezolutie ONU , #Israel