Premierul Netanyahu va fi interogat de politisti, in urma unei anchete secrete

Luni, 02 Ianuarie 2017, ora 10:30
6053 citiri
Premierul Netanyahu va fi interogat de politisti, in urma unei anchete secrete
Foto: Facebook / Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, suspectat de primirea de "cadouri ilegale" din partea unor oameni de afaceri, urmeaza sa fie interogat saptamana aceasta de politisti, anunta presa din Israel, citata de AFP.

Oameni de afaceri israelieni si straini, apropiati de Netanyahu, i-ar fi oferit acestuia cadouri in valoare de mai multe zeci de mii de euro. Daca faptele se vor confirma, premierul ar putea fi inculpat pentru "abuz de incredere", anunta presa locala.

Conform postului public de radio, premierul a acceptat sa fie interogat de politie "atat cat va fi necesar", la resedinta sa oficiala din Ierusalim.

Pe pagina sa de Facebook, Netanyahu a respins acuzatiile, afirmand ca opozantii sai politici si anumite institutii de presa vor sa fie inlaturat de la putere "nu prin alegeri, pe cale democratica", ci montand o campanie impotriva sa.

Politia a desfasurat investigatii in secret in acest dosar in ultimele 8-9 luni. Audierea a circa 50 de martori a permis anchetei "sa inregistreze un progres decisiv" in urma cu trei saptamani, mai afirma presa.

Pe baza dosarului astfel constituit, politia a obtinut unda verde din partea consilierului juridic al guvernului, care indeplineste de asemenea functia de procuror general, Avishai Mandelblit, pentru interogarea premierului.

In luna noiembrie, procurorul general a ordonat deja o ancheta a politiei in privinta informatiilor ce sugereaza un comportament inadecvat din partea unui apropiat al lui Netanyahu in legatura cu achizitionarea a trei submarine germane de catre Israel.

Premierul israelian a recunoscut, de altfel, ca a primit bani de la magnatul francez Arnaud Mimran, condamnat in iulie la 8 ani de detentie pentru o escrocherie legata de taxa pe emisii de dioxid de carbon, cu un prejudiciu de 283 milioane de euro.

In luna mai, un raport al Curtii de Conturi a examinat calatoriile cu avionul intreprinse de Netanyahu si familia sa pe cand acesta era ministru de finante, intre 2003 si 2005, indicand posibile conflicte de interese.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Benjamin Netanyahu coruptie, #Benjamin Netanyahu interogat , #Israel
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Se pare că la alții conduc polițiștii...