Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Razboi in Gaza: Niste copii ucisi pe-o plaja aduc o pace de cateva ore

Autor: Ana Ilie
Joi, 17 Iulie 2014, ora 09:02
4516 citiri
Razboi in Gaza: Niste copii ucisi pe-o plaja aduc o pace de cateva ore

Armata israeliana a ucis patru baieti palestinieni in bombardamentul unei plaje din Gaza, miercuri. Ca urmare a incidentului, Israelul si gruparea Hamas au aratat ca vor respecta un armistitiu de cinci ore, joi, pentru o "pauza umanitara" solicitata de ONU.

Militantii palestinieni au lansat peste 130 de rachete impotriva Israelului in a noua noapte de razboi. Atacurile israeliene au facut 216 morti de la inceputul operatiunii, majoritatea civili, scrie Reuters.

In Israel, un civil a fost ucis de una din cele peste 1.000 de rachete palestiniene lansate in aceasta perioada si sase persoane au fost ranite.

Israelul este pe punctul de a-si extinde operatiunea in Gaza, impotriva militantilor Hamas, dupa ce a chemat aproximativ 30.000 de rezervisti. Pana atunci, insa, Israelul a fost de acord cu un apel televizat al trimisului ONU in Orientul Mijlociu, Robert Serry, pentru o "pauza umanitara" care sa le dea palestinienilor din Gaza sansa sa cumpere mancare si sa beneficieze de tratament medical.

Israel: Prima incercare de pace, ratata

Armata israeliana a anuntat ca va "inceta activitatea operationala" timp de cinci ore, incepand cu ora locala 10:00, joi, pentru a permite palestinienilor din Gaza sa faca rost de cele necesare. Va raspunde insa "ferm si decisiv" daca militantii Hamas lanseaza atacuri impotriva Israelului in aceasta perioada.

De cealalta parte, purtatorul de cuvant al Hamas, Sami Abu Zuhri, a anuntat ca "factiunile militante au acceptat oferta ONU pentru calm pe campul de lupta timp de cinci ore incepand cu 10:00 pana la 15:00 joi, din motive umanitare".

Israelul ia la tinta cu racheta casele liderilor Hamas

Incidentul de miercuri a fost unul din cele mai ingrozitoare de la inceputul actualului conflict: un vas de lupta israelian a bombardat o plaja din Gaza, unde a ucis patru baieti - cu varste intre 9 si 11 ani, toti provenind din aceeasi familie. Un alt baiat a fost ranit grav.

Armata israeliana a afirmat ca moartea baietilor a fost "neintentionata" si "tragica".

Razboi in Israel Nici urma de pace: Atacurile impotriva Fasiei Gaza, reluate

Un oficial israelian a declarat, sub protectia anonimatului, ca premierul Benjamin Netanyahu si Benny Gantz, seful armatei, au instruit militarii sa actioneze "cu toata forta" impotriva teroristilor din Gaza.

Comandourile israeliene au efectuat prima incursiune terestra in Gaza

Cum "bate la usa" Israelul sa avertizeze palestinienii ca ii bombardeaza (Video)

Cu toate ca ONU estimeaza ca 77 la suta dintre cetatenii ucisi in Gaza sunt civili, Israelul sustine ca atacurile sale vizeaza militantii Hamas si locuintele agentilor sai, precum si centrele de comanda ale gruparii.

Orfană la naștere, o fetiță din Gaza a ajuns pe lume prin cezariană în timp ce familia ei murea în urma unui atac israelian VIDEO
Orfană la naștere, o fetiță din Gaza a ajuns pe lume prin cezariană în timp ce familia ei murea în urma unui atac israelian VIDEO
O fetiță s-a născut prematur în Fâșia Gaza printr-o cezariană de urgență, în timp ce mama ei a încetat din viață. În urma unui bombardament israelian în Rafah, oraș din sudul...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Israel armistitiu Hamas, #Israel bombardamente Gaza , #Israel