Secretele murdare ale Mossadului - cum sunt recrutati agentii

Marti, 17 Decembrie 2013, ora 10:27
14398 citiri
Secretele murdare ale Mossadului - cum sunt recrutati agentii
Foto: Arhiva

O ampla investigatie jurnalistica a scos la iveala faptul ca exigentele metode de selectie ale Mossadului, agentia secreta a Israelului, nu au reusit sa previna toate esecurile, unii dintre candidatii recrutati avand mari probleme.

Interesul asupra metodelor Mossadului a fost starnit mai ales de cazul lui Ben Zyngier, un agent evreu de origine australiana care, aparent, s-a sinucis intr-o inchisoarea din Israel, in 2010, se arata in investigatia publicatiei Jerusalem Post, potrivit Courrier International.

Pe site-ul oficial, Mossad se prezinta drept "serviciile secrete de informatii ale Israelului" (ISIS). In plus, reprezentantii agentiei ii incurajeaza atat pe israelieni, cat si pe straini sa aplice pentru o paleta larga de joburi din IT, grafica, logistica sau limbi straine, in special araba si persana.

Mossad recruteaza agenti secreti de pe retelele de socializare

Sub astfel de anunturi se ascunde, de fapt, intentia de a recruta agenti, primul pas fiind atenta selectie a candidatilor. Mai intai, Mossadul trebuie sa stabileasca daca angajatii sunt de acord cu ce au de facut si daca nu este posibil ca acestia sa saboteze agentia sau sa comita greseli care ar putea afecta interesele nationale ale Israelului. Cel mai important obiectiv este sa se asigure ca acestia vor ramane loiali organizatiei.

Insa Mossadul nu este o simpla agentie de informatii, ci si-a creat o imagine inspaimantatoare la nivel mondial. In timpul celor 60 de ani de existenta, Mossadul s-a ocupat cu uciderea teroristilor, a oamenilor de stiinta in domeniul nuclear si a criminalilor nazisti de razboi.

De asemnea, Mossadul are un departament special, Caesarea, care se ocupa cu infiltrarea agentilor in tari inamice, cum ar fi Siria, Liban si, cea mai periculoasa, Iran. Una dintre unitatile departamentului, Kidon, conduce cele mai delicate operatiuni care implica acte violente.

In plus, pentru Departamentul de Resurse Umane este o reala problema asigurarea ca noii angajatii nu se vor confrunta cu tulburari de personalitate sau nu vor avea tendinte ascunse de sinucidere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#agenti Mossad, #recrutari Mossad, #candistai Mossad, #metode selectie Mossad, #secrete Mossad , #Israel