Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Supravietuitorii Holocaustului acuza Israelul de genocid

Luni, 25 August 2014, ora 13:11
6531 citiri
Supravietuitorii Holocaustului acuza Israelul de genocid
Foto: BBC

Supravietuitorii Holocaustului si descendentii acestora acuza Israelul de "genocid impotriva palestinienilor", prin intermediul unei scrisori deschise publicate in The New York Times.

Zeci de supravietuitori ai Holocaustului, alaturi de sute de descendenti ai supravietuitorilor si victimelor Holocaustului, condamna Israelul pentru moartea a mai mult de 2000 de palestinieni din Gaza, din momentul izbucnirii conflictului in luna iulie, potrivit The Independent.

Intr-o scrisoare deschisa emisa de Reteaua Internationala a Evreilor Anti-Sionisti si publicata in The New York Times, grupul face apel la boicot economic, cultural si academic impotriva Israelului asupra "eforturilor acestuia de a distruge Gaza".

"Genocidul incepe din cauza tacerii. Trebuie sa ne unim vocile si sa ne folosim impreuna puterea pentru a pune capat tuturor formelor de rasism, inclusiv asupra genocidului in curs de desfasurare impotriva poporului palestinian".

Declaratia de asemenea condamna Statele Unite pentru suportul financiar si diplomatic acordat Israelului.

Aceasta condamnare publica a fost menita ca raspuns la publicitatea de care s-a bucurat Elie Wiesel, castigator al premiului Nobel, care a comparat Hamas cu nazismul, condamnadu-l pentru"folosirea copiiilor ca scuturi umane".

"Suntem dezgustati si indignati de abuzurile lui Elie Wiesel la adresa istoriei noastre pentru a justifica ceea ce nu poate fi justificat", scria in declaratie.

Din cei 327 de semnatari, 40 au supravietuit Holocaustului, iar alti 287 sunt descendenti ai supravietuilorilor sau ale victimelor.

Mai mult de 2.100 de palestinieni, inclusiv 500 de copii au fost ucisi in conflict. Israelul a pierdut 64 de soldati si patru civili.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#genocid impotriva palestinienilor, #holocaust supravietuitori scrisoare, #scrisoare deschisa New York Times , #Israel