Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un nou razboi in Israel 5 explozii la Ierusalim. Netanyahu: Nu putem vorbi de o incetare a focului

Joi, 10 Iulie 2014, ora 19:30
4504 citiri
Un nou razboi in Israel 5 explozii la Ierusalim. Netanyahu: Nu putem vorbi de o incetare a focului

Cel putin cinci explozii violente au zguduit Ierusalimul, joi seara, iar autoritatile au declansat sirenele de alarma.

Potrivit unor surse citate de AFP, exploziile ar fi fost doar trei la numar, insa Ynet News relateaza ca locuitorii au auzit cel putin cinci bubuituri.

Exploziile au fost provocate de rachetele lansate de militantii din Fasia Gaza, iar nicio persoana nu a fost ranita.

Un nou razboi in Israel: Liderii lumii privesc consternati si dau sfaturi de retinere

O casa din apropiere de sediul Consiliului Regional din Sha'ar HaNegev a fost lovita de una dintre rachetele lansate joi, asta in vreme ce rachetele israelinilor au lovit doi teroristi ai Hamas in nordul Fasiei Gaza.

In vreme ce in teritoriu sunt emise alerte de cod rosu, ca urmare a numeroaselor atacuri venite din Fasia Gaza, la nivelul inalt oficialii israelieni incearca sa gaseasca solutii, fara a face totusi pasi inapoi in fata islamistilor extremisti.

"Nu putem vorbi despre o incetare a focului acum. Nu este inclusa (o incetare a focului in fata Hamas - n.red.) pe ordinea de zi. Presedintele francez Francois Hollande mi-a spus ca am dreptate si chiar a transmis o nota prin care a condamnat atacurile cu rachete", a declarat premierul Benjamin Netanyahu, joi, in cadrul Comitetului de Afaceri Externe si Aparare.

Un nou razboi in Israel: Reuniune de urgenta la ONU - Bilantul mortilor a trecut de 70 (Video)

Totusi, acesta a refuzat propunerea presedintelui Comitetului, Ze'ev Elkin, care a spus ca s-ar putea lua masura sistarii alimentarii cu apa si electricitate a Fasiei Gaza, justificand ca este o sanctiune pe care si alte state o aplica in caz de conflict militar. "Nu putem face ce a facut Rusia in Israel", a contracarat Benjamin Netanyahu.

Un bilant dat publicitatii joi arata ca numarul palestinienilor ucisi in bombardamentele lansate de Israel a ajuns la 73, iar cel al ranitilor ar fi de circa 600.

De la inceputul saptamanii, Israelul a lansat lansat peste 450 de tone de explozobil in Fasia Gaza, provincie puternic populata si controlata de islamistii extremisti ai Hamas, in cadrul operatiunii "Protective Edge".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#explozii Ierusalim rachete, #rachete Fasia Gaza Israel, #Protective Edge Israel Gaza , #Israel