Calatoriile in Japonia sunt sigure - Organizatia Mondiala a Turismului

Sambata, 16 Aprilie 2011, ora 11:42
934 citiri

Nu exista niciun motiv pentru evitarea calatoriilor in Japonia, nivelurile de radioactivitate din aeroporturile si porturile tarii fiind "considerabil sub limitele de siguranta", a anuntat vineri Organizatia Mondiala a Turismului (OMT), agentie a ONU cu sediul la Madrid.

Mai multe tari au facut apel la cetatenii lor sa evite calatoriile in Japonia dupa accidentul nuclear de la centrala Fukushima, din nord-estul arhipelagului nipon, provocat de cutremur si un tsunami devastatoare la 11 martie, relateaza AFP.

Numai 352.800 au venit in tara in luna martie, cu 50,3% mai putin decat un an inainte si cea mai drastica scadere inregistrata vreodata, conform cifrelor date publicitatii de Oficiul national pentru turism japonez.

"Situatia actuala nu prezinta niciun risc pentru calatoriile cu destinatia Japonia", a precizat OMT intr-un comunicat.

Resturile luate de ape din Japonia vor ajunge peste 3 ani pe coasta americana

"Masuratorile nivelurilor de radiaoctivitate din apropierea aeroporturilor si porturilor din Japonia continua sa demonstreze ca acestea raman considerabil sub limitele de siguranta", a adaugat organizatia ONU.

"In plus, controalele efectuate asupra pasagerilor, echipajelor si a marfurilor provenite din Japonia efectuate pana in prezent in alte tari in functie de politica lor nationala, nu sugereaza existenta niciunui risc pentru sanatate sau securitate", a mai precizat OMT.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Japonia calatorie turism, #Japonia cutremur radiatii, #japonia radioactivitate , #Japonia