Cine este noul imparat al Japoniei si ce daruri misterioase a primit la inscaunare

Miercuri, 01 Mai 2019, ora 12:03
8724 citiri
Cine este noul imparat al Japoniei si ce daruri misterioase a primit la inscaunare
Foto: Arhiva Pixabay

Naruhito a urcat, miercuri, pe tronul Tarii soarelui rasare si le-a vorbit pentru prima oara japonezilor din postura sa de imparat. In cadrul ceremoniei - care a presupus preluarea misterioaselor simboluri imperiale japoneze - noul lider si-a asumat rolul de promotor al unitatii si stabilitatii.

Oficial, Naruhito a devenit imparat inca de la miezul noptii, urmandu-i la tron tatalui sau, Akihito, care a abdicat. Cu toate acestea, abia miercuri dimineata noul lider al Japoniei a participat la ceremonia de preluare a tronului.

Aceasta ceremonie a constat, de fapt, in principal, intr-un ritual de transmitere a comorii regale, care contine o sabie, o oglinda si o piatra pretioasa. Acestea sunt simbolurile puterii imperiale japoneze.

Interesant este ca, la ceremonie, s-au folosit doar replici ale acestor obiecte si ca nici macar acestea nu au fost expuse public. Japonezii cred ca sabia originala, oblinda si piatra pretioasa sunt pastrate, in secret, in altare din tara. De ce nu sunt expuse niciodata? Din cauza ca, potrivit credintei sintoiste, aceste obiecte le-ar fi fost daruite imparatilor chiar de zei, asa ca sunt prea valoroase pentru a fi privite. Se crede ca nici macar imparatii nu ajung vreodata sa vada originalele, informeaza BBC.

In aceste conditii, folosirea de replici este acceptata de toata lumea si a fost practicata si miercuri. Dupa preluarea puterii, Naruhito a luat cuvantul, si-a asumat rolul de promotor al stabilitatii, parand hotarat sa continue politica tatalui sau de apropiere intre Casa Regala si popor. In Japonia, imparatul detine doar o functie simbolica si nu are putere executiva.

Cu toate acestea, imparatii traiesc, de regula, departe de atentia publicului. Spre exemplu, pana la acest moment in presa internationala au aparut putine informatii despre Naruhito.

Ceea ce stim este ca are 59 de ani si ca a fost educat al Oxford. Este casatorit cu Masako Owada, fost diplomat de cariera, pe care se spune ca ar fi cunoscut-o in 1993, la un ceai. Cei doi au fiica, Aiko, inca eleva. Potrivit traditiei japonze, aceasta nu ii va putea urma lui Naruhito la tron.

G.K.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#inscaunare Naruhito imparat Japonia, #Naruhito imparat Japonia Akihito, #noul imparat Japonia 2019 , #Japonia