Cutremur de 6,8 grade in Japonia

Duminica, 01 Ianuarie 2012, ora 08:41
5428 citiri
Cutremur de 6,8 grade in Japonia

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,8 grade, a lovit Japonia, duminica dimineata. Seismul a avut epicentrul la sud - est de Insula Izu, fiind simtit si in Tokio. Initial, autoritatile au anuntat ca magnitudinea cutremurlui a fost de 7 grade pe scara Richter, dupa care au scazut-o la 6,8.

Autoritatile nu au emis alerta de tsunami si nici nu au fost semnalate victime sau pagube materiale, in primele momente dupa producerea seismului.

Potrivit Reuters, cutremurul a avut o intensitate de 4 grade raportat la Tokio, Fukushima si zonele invecinate, masurata pe baza unei metodologii proprii agentiei japoneze de profil, care foloseste un sistem de masurare diferit de cel al US Geological Survey.

Un purtator de cuvant al Tokyo Electric Power a declarat nu au fost raportate anomalii privind functionarea centralei nucleare, in urma producerii seismului de duminica dimineata.

Unele curse ale trenurilor de mare viteza din nordul Japoniei au fost intrerupte, insa circulatia s-a reluat la scurt timp.

Potrivit USGS, seismul s-a produs la o adancime de 348 de kilometri si la o distanta de 495 de kilometri de Tokio. Cutremurul a avut loc la putin timp dupa miezul noptii, la ora locala 02.27.

Cutremurele sunt frecvente in Japonia, una dintre zonele cu cea mai mare activitate seismica din lume. Potrivit statisticilor, aproximativ 20% din totalul seismelor cu intensitate de peste 6 grade au loc in Japonia.

Reamintim ca, in data de 11 martie 2011, coasta de nord-est a Japoniei a fost lovita de un cutremur devastator, cu magnitudinea de 9 grade, urmat de un tsunami care a facut ravagii.

In urma acestuia au fost raportati pana la 23.000 de morti sau disparuti si s-a declansat, in acelasi timp, cea mai grava criza nucleara dupa cea de la Cernobal, din urma cu 25 de ani.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#cutremur Japonia ianuarie 2012, #cutremur Japonia , #Japonia
Comentarii