Japonia - 10.000 bilete de avion gratis pentru a incuraja turismul

Marti, 11 Octombrie 2011, ora 07:15
11153 citiri
Japonia - 10.000 bilete de avion gratis pentru a incuraja turismul
Foto: strumien

Dupa nefericitele evenimente care au marcat anul acesta Tara Soarelui Rasare, turismul a scazut cu 50%, motiv pentru care Japonia ofera bilete de avion gratuite pentru 10.000 de turisti straini.

Cutremure, tsunami, alarme nucleare si urmarile devastante ale unor astfel de experiente tragice au lovit grav Japonia in ultima perioada, printre consecintele nefaste ale acestora inscriindu-se si cele din industria turismului, relateaza Corriere della Sera.

Astfel, numarul turistilor straini interesati de destinatiile nipone s-a diminuat cu 50%, fata de 2010, ceea ce a condus la adoptarea unor masuri menite sa redreseze situatia ingrijoratoare din acest sector, printre care si o oferta mai putin obisnuita: 10.000 de bilete de avion gratuite, pentru toti atatia turisti, ce urmeaza sa fie selectionati online.

Cum se desfasoara selectia

Candidatii sunt invitati sa completeze pe Internet o solicitare adresata Ministerului Turismului japonez, in cadrul careia trebuie sa specifice regiunile pe care intentioneaza sa le viziteze, iar autoritatile nipone vor selectiona din totalul cererilor prezentate un numar limitat de persoane care vor beneficia de bilete de avion gratuite.

Persoanele astfel selectionate vor trebui sa isi publice impresiile de calatorie online, intocmind un fel de "jurnal de calatorie", menit sa impartaseasca tuturor celor interesati experientele la care au luat parte cu prilejul acestei excursii.

Potrivit sursei citate, autoritatile spera ca in acest mod sa diminueze in buna masura temerile potentialilor turisti straini, incurajandu-i sa opteze pentru destinatii de vacanta japoneze.

Cine plateste celelalte cheltuieli ale excursiei

In acest context, un aspect demn de mentionat ar fi ca in afara biletului de avion, cheltuielile excursiei vor fi suportate de turist, astfel incat cazarea, masa, deplasarea intre obiectivele turistice si orice alt tip de serviciu sau produs care ar putea trezi interesul acestuia presupun accesarea propriului portofel.

Initiativa ar trebui sa debuteze in luna aprilie a anului 2012, iar acoperirea financiara a proiectului care asteapta inca aprobarea Guvernului se ridica, potrivit estimarilor actuale, la un nivel de circa 150 de milioane de dolari, precizeaza sursa.

Japonia renaste precum Pasarea Phoenix

La sapte luni dupa cutremurul din 11 martie, Japonia este inca o tara aflata in stare de urgenta, dar rapiditatea cu care se adopta masuri de revigorare in toate sectoarele anunta o curba ascendenta in procesul de refacere, care se bucura de aprecierile observatorilor internationali.

Activitatile au fost reluate in intregime in toate domeniile, iar eforturile de reconstructie economica vor stimula neindoielnic procesul de crestere prevazut pentru anul 2012, asteptarile specialistilor indicand o crestere a PIB cu 3,3% pentru anul viitor.

Imaginea Japoniei ca destinatie turistica pare sa se imbunatateasca incet, dar sigur - ultimul sondaj efectuat de Visa Global Travel Intentions Survey 2011 prezentand date potrivit carora 16% dintre intervievati si-au exprimat dorinta de a calatori in Japonia in urmatorii doi ani.

Rezultatele inregistrate in urma acestui sondaj releva faptul ca, in scurta vreme, Japonia s-ar putea inscrie din nou in topul destinatiilor care se bucura de cea mai mare popularitate in randurile turistilor, alaturi de Statele Unite si Marea Britanie, subliniaza sursa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Japonia ofera bilete avion, #incurajarea turismului Japonia , #Japonia