Japonia: Particule radioactive au ajuns in Islanda

Miercuri, 23 Martie 2011, ora 08:20
3548 citiri
Japonia: Particule radioactive au ajuns in Islanda
Foto: yahoo.com

Particule radioactive care ar fi fost emise de reactoarele avariate ale centralei nucleare nipone Fukushima I au fost depistate in Islanda.

Particule radioactive au fost inregistrate de 15 dintre cele 65 de statii internationale ale Organizatiei pentru interzicerea totala a testelor nucleare (CTBT). Una dintre statii se afla in capitala Islandei, Reykjavik.

Potrivit datelor transmise de sistemele de monitorizare, un nor radioactiv a traversat Pacificul, America de Nord si Atlanticul pana a ajuns in Islanda, relateaza Reuters.

Cu toate acestea, se considera ca nu vor fi consecinte asupra sanatatii.

Departamentul pentru Energie din Statele Unite a confirmat, saptamana trecuta, ca "radiatii in cantitati minuscule" au fost detectate in California iar, marti, urme infime de radiatii au fost descoperite la Washington.

Seismul cu magnitudinea 9 si tsunamiul care au lovit Japonia la 11 martie au antrenat o serie de accidente la mai multe centrale nucleare, intre care Fukushima I.

Autoritatile nipone au evacuat locuitorii pe o raza de 20 de kilometri in jurul centralei si au interzis zborurile pe o raza de 30 de km in jurul centralei, din cauza radiatiilor.

Urme de iod radioactiv si cesiu au fost depistate ulterior in apa potabila si in apa marii la Fukushima, precum si in produsele alimentare din Japonia.

Pe de alta parte, Japonia continua sa se cutremure. Cea mai recenta miscare seismica a fost inregistrata miercuri dimineata, in apropierea coastelor estice ale insulei Honshu. Magnitudinea cutremurului a fost de 5,3 grade pe scara Richter.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Temperatura din Sapporo a depăşit luni, 15 aprilie, pragul de 25 de grade Celsius, doborând astfel recordul de căldură pentru această perioadă a anului în capitala insulei Hokkaido, în...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#japonia radiatii, #Japonia , #Japonia
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
Japonia e o tara...in convulsii epileptice....adica cutremure puternice!...dar o natiune inteligenta unde coruptia nu e laloc de frunte si n-are ca cauta, fata de Romanika, unde in politika trebuie neaparat sa fii corupt-conditie obligatorie!!!