Ziare.com

Japonia: YouTube participa la cautarea persoanelor disparute

Duminica, 20 Martie 2011, ora 00:30

   

Japonia: YouTube participa la cautarea persoanelor disparute
Grupul american Google a propus vineri interventia serviciului sau video YouTube pentru a-i ajuta pe sinistratii cutremurului si ai valului seismic care i-a urmat in Japonia sa-si gaseasca persoanele apropiate declarate disparute.

Site-ul a postat online inregistrari video ale victimelor dezastrului, care cer informatii despre prieteni si membri ai familiei lor despre care nu mai au informatii, informeaza AFP.

Aceste inregistrari, care dureaza in general mai putin de un minut, au fost facute in adaposturi si sunt consultabile pe pagina internet youtube.com/shousoku.

Dupa cutremur, Google a lansat un serviciu "Persoane disparute", transformat ulterior in video, dar si in fotografii pe site-ul Picasa.

O pagina internet in mai multe limbi continand aceste apeluri, numetre de telefon ale serviciilor de urgenta si ale organizatiilor de ajutor, precum si informatii despre posibilitatile de voiaj si o harta, au fost de asemenea postate.

Un purtator de cuvant al Google a indicat joi ca numerosi angajati au decis sa consacre Japoniei 20 % din timpul lor de lucru, rezervat oficial propriilor proiecte personale.

Citeste mai multe despre Youtube persoane disparute Japonia
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 862 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor